Mainos

JSN: Vanhasen ja Mertalan näyttäytymisiä saa arvioida kriittisesti

Julkisen sanan neuvosto on antanut vapauttavan päätöksen kantelusta, jonka pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) naisystävä Sirkka Mertala teki Iltalehden uutisoinnista. Neuvoston mukaan Iltalehti ei loukannut hyvää journalistista tapaa, kun se kirjoitti Mertalan ja Vanhasen yhteisistä esiintymisistä.

Mertalan kantelu koski Iltalehden lokakuussa julkaisemaa juttua "Minne katosi tähtiparin taika?"

Juttu käsitteli Mertalan ja Vanhasen julkisuuskuvaa, ja siinä esitettiin käsitys muun muassa heidän yhteisesiintymisiensä mahdollisista viestinnällisistä tarkoitusperistä.

Mertalan mukaan uutinen antoi ymmärtää, että hän on vain Matti Vanhasen "imagotemppu" ja he esiintyvät julkisuudessa yhdessä vain silloin, kun siitä on Vanhaselle poliittista hyötyä. Mertala koki uutisen esineellistäväksi ja loukkaavaksi.

Julkisen sanan neuvosto toteaa ratkaisussaan, että pääministeri on poliittisen vallankäytön johtaja kotimaassa, ja sen vuoksi hänen julkisuuskynnyksensä on erittäin matala.

Koska Mertala on osallistunut Vanhasen seuralaisena virallisiin tilaisuuksiin, on hänen neuvoston mukaan siedettävä julkiseen ja viralliseen rooliinsa kohdistuvaa arviointia. Iltalehden tapauksessa tämä arviointi ei ollut neuvoston mielestä loukkaavaa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja