Mainos

JSN:n puheenjohtaja: Lautakasan purku kaikkien etu

Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen vaatii Yleltä todisteiden lyömistä pöytään Vanhasen lautakasa-asiassa - kuitenkin niin, ettei lähdesuojaa uhata.

-Ylen pitäisi avata näyttöjä niin paljon kuin mahdollista ilman, että lähdettä paljastetaan. Yhteiskunnallinen paine on nyt niin kova, että asia pitäisi saada selväksi, Hyvärinen sanoo MTV:n uutisille.

Esimerkiksi viestintäoikeuden tutkijatohtori Päivi Tiilikka moittii Ylen tapaa käsitellä Silminnäkijä-ohjelmasta aiheutunutta kohua. Hyvärisen mielestä tällaisissa dramaattisissa tapauksissa ei reissuilla ruhjaantumisilta voi välttyä.

- Aika harvoin voidaan antaa tyylipisteitä tällaisissa kovissa yhteiskunnallisissa taisteluissa, kun vallan vahtikoiran roolia yritetään tehdä.

Poliisilakia pohtinut työryhmä haluaisi kaventaa lähdesuojaa. Julkisen Sanan Neuvosto vastustaa tätä kiivaasti.

- Tällaiset vaatimukset eivät missään tapauksessa ole perusteltuja. Dramaattiset jutut, kuten Vanhanen tai Watergate Amerikassa, saavat meidät ajattelemaan että nämä salaiset lähteet olisivat jotain poikkeuksellista. Lähdesuoja on kuitenkin toimittajien arkista työtä. Sen avulla täytyy voida saada luottamuksellisia tietoja, jotta journalisti voisi toimittaa tehtäväänsä, Hyvärinen sanoo.

Hyvärinen myös muistuttaa, että pääministeri itsekin on puhunut lähdesuojasta myönteisesti.

- Monella poliitikolla on tässä asiassa varmasti nyrkki taskussa. Pääministeri itsekin on kuitenkin puhunut lähdesuojasta ja lehdistön vapaudesta myönteisesti, jopa tämän kaiken kauheuden keskellä, kuten hän itse kokee.

(MTV3)

Studiovieraana Pekka Hyvärinen (Seitsemän uutiset 8.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.