JSN:n Hyvärinen: Vanhasen viestien julkaisu halpamaista

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen pitää pääministeri Matti Vanhasen tekstiviestien julkaisemista perusteettomana.

Hyvärinen korostaa Savon Sanomien haastattelussa, ettei viestien sisällössä ole mitään yhteiskunnallisesti merkittävää, koska ne eivät kerro mitään uutta pääministerin persoonasta. Viestien julkaisu on Hyvärisen mielestä pelkkää halpamaista tirkistelyä.

- Ruotsissa toimivalla suomalaisjournalistilla on myös vähän ähäkutti-meininkiä: meilläpä tämä voidaan julkaista, Hyvärinen sanoo lehdessä.

Pääministeri Vanhasen entiselle naisystävälleen Susan Ruususelle lähettämät tekstiviestit julkaistiin ruotsalaisella internetsivulla sunnuntaina.

Helsingin yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Kimmo Nuotio sanoi eilen MTV:n uutisille, että ruotsalainen julkaisija on ottanut melkoisen riskin julkaistessaan käräjäoikeuden salaiseksi määräämiä tekstiviestejä.

Nuotio arvioi, että kyseessä on karkea yksityisyyden loukkaus. Hän uskoi, että sitä tullaan puimaan vielä viranomaisten tasolla.

Nuotio kehotti suomalaismediaa olemaan varovainen julkaistessaan sisältöjä, vaikka Ruotisissa tekstiviestit julkaistiin sellaisenaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat