Mainos

JSN antoi lehdille vapauttavan päätöksen Piippo-uutisoinnissa

Julkisen sanan neuvoston (JSN) mukaan lehdet eivät toimineet väärin, kun ne julkaisivat Antti Piipon nimen kertoessaan käräjäoikeuden Piipon naisystävälle myöntämästä väliaikaisesta turvaamistoimipäätöksestä viime syksynä. Piippo kanteli neuvostolle Avun, Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Iltalehden, Suomen Kuvalehden, Journalistin, Seuran ja Hymyn uutisoinnista.

Neuvosto antoi vapauttavan päätöksen kaikille muille paitsi Hymylle, jonka juttuihin se ei halunnut puuttua, koska niistä on tehty tutkintapyyntö.

Piipon mielestä häntä ei olisi saanut mainita jutuissa, koska hän ei ollut asianosainen turvaamistoimipäätöksessä. Hän katsoi seurustelusuhteesta puhumisen loukanneen yksityiselämänsä suojaa. Piiposta suoja ei enää ole alentunut, koska hän oli jo luopunut Elcoteq Network Oyj:n hallituksen puheenjohtajuudesta.

JSN katsoi kuitenkin, että Piippo on julkinen henkilö yhtiön omistajana ja siten myös vallankäyttäjänä. Tiedotusvälineillä oli oikeus kertoa myös turvaamistoimipäätöksen taustoista, koska käsiteltävä asia liittyi sananvapauteen eli yhteiskunnallisesti hyvin tärkeään asiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.