Mainos

Joutsenon kuntaliitos poikinut uhkailuja valtuutetuille

Valtuusto päätti liittää Joutsenon Lappeenrantaan vuoden 2009 alusta, vaikka kuntalaisista 73 prosenttia kannatti syksyllä kansanäänestyksessä itsenäisyyttä.

Joutsenon kaupungin liittäminen Lappeenrantaan on poikinut kaksi uutta ilmoitusta uhkailusta. Tähän mennessä yhteensä seitsemän kunnanvaltuutettua on kertonut saaneensa uhkauksen tekstiviestillä.

Rikoskomisario Leevi Hakulinen Lappeenrannan poliisista ei sulje pois mahdollisuutta, että uhkauksen kohteeksi joutuneita olisi enemmänkin.

Poliisi selvittää, ovatko viestien lähettäjä tai lähettäjät syyllistyneet poliittisten toimintavapauksien loukkaamiseen.

Valtuusto päätti liittää Joutsenon Lappeenrantaan vuoden 2009 alusta, vaikka kuntalaisista 73 prosenttia kannatti syksyllä kansanäänestyksessä itsenäisyyttä.

Valtuutettujen kännyköihin lähetettiin maanantaina 17. joulukuuta viesti, jolla pyrittiin vaikuttamaan kuntaliitospäätökseen. Viestissä valtuutettuja ja heidän perheitään uhattiin "venäläisellä ammattilaisella".

Kaikki viestit ovat tulleet samasta liittymästä. Lappeenrannan poliisi ei vahvista aiemmin julkisuudesta ollutta lehtitietoa, jonka mukaan viestit olisi lähetetty etukäteen maksettavasta niin sanotusta prepaid-liittymästä.

Kuntaliitokset ovat nostattaneet aiemminkin tunteet pintaan Kaakkois-Suomessa. Kymenlaaksossa sijaitsevan Valkealan liittäminen osaksi vuoden 2009 alussa perustettavaa kuuden kunnan Kouvolaa johti niin ikään uhkaukseen.

Valkealan kunnanvaltuuston puheenjohtajaa uhattiin ennen marraskuun 12. päivänä pidettyä ratkaisevaa kokousta. Soittaja uhkasi puheenjohtajaa verilöylyllä. Uhkauksen kohde ilmoitti asiasta Kouvolan poliisille, mutta ei tehnyt rikosilmoitusta, joten uhkaus ei edennyt poliisitutkintaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.