Mainos

Joutsenlampi ensi-iltaan Suomen Kansallisoopperassa

Joutsenlampi esitettiin ensimmäisen kerran yli sata vuotta sitten. Baletista on sen jälkeen tehty useampia versioita, mutta varsin hellällä kädellä perinteitä kunnioittaen.

Suomen Kansallisoopperaan on tällä viikolla tulossa uusi Joutsenlammen ensi-ilta. Nyt esitettävä versio on maailmankuulun koreografin Rudi van Dantzigin käsialaa.

Hollantilainen Dantzig on ollut itse viimeiset kaksi kuukautta tiiviisti Helsingissä harjoittamassa Joutsenlampea ensi-iltaan. Dantzig teki oman Joutsenlampi versionsa 16 vuotta sitten ollessaan Hollannin Kansallisbaletin taiteellisena johtajana. Taustalla oli tarve saada ohjelmistoon täysimittainen baletti, jossa kaikki tanssijat pääsisivät esiintymään. Sama pätee myös Helsingissä.

Joutsenlammen lavastus, puvustus ja osa koreografiaakin on van Danzigin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Toer van Schaykin tekemiä. Hän on itsekin ollut tanssija.

Suomen Kansallisbaletin riveihin kuuluva argentiinalainen aviopari Carolina Ag ero ja Dario Franconi tanssivat yhtenä Joutsenlammen pääpareista.

Kiihkeimpiä perinteisen Joutsenlammen kannattajia rauhoittaa ehkä tieto, että balettiin tehtyjä muutoksia maallikko tuskin edes huomaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.