Mainos

Journalistiliitto paheksuu Ylen toimintaa kanavamuutoksissa

Yleisradio ilmoitti eilen hallintoneuvoston päätöksestä lopettaa uutiskanava YLE24 ja radiokanava YleQ.

Suomen Journalistiliitto katsoo, että Yleisradio on laiminlyönyt velvollisuuttaan järjestää yhteistoimintaneuvottelut kanavamuutosten vuoksi. Yle ilmoitti eilen hallintoneuvoston päätöksestä lopettaa uutiskanava YLE24 ja radiokanava YleQ sekä perustaa uusi YLE Extra -kanava ja laajentaa Radio Peili valtakunnalliseksi.

Liiton mukaan muutokset vaikuttavat mitä ilmeisimmin henkilöstön työhön ja työjärjestelyihin ja olisivat siksi vaatineet yhteistoimintalain mukaisia neuvotteluja.

- Suomen Journalistiliitto pitää käsittämättömänä, että Yleisradio sivuuttaa täydellisesti yhteistoimintavelvoitteensa ja siten henkilöstönsä oikeudet vaikuttaa henkilöstöä koskevien päätösten valmisteluun, liitto sanoo tiedotteessaan.

Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan hallintoneuvostolla on erityislain mukaan oikeus päättää itsenäisesti Ylen julkisen palvelun tehtävistä. Yt-neuvottelut alkavat vasta nyt kun päätökset on tehty.

YleQ:ssa yt-neuvottelut koskevat suoraan noin viittä kanavalla työskentelevää ihmistä ja muutamaa, jotka tekevät sisältöä kanavalle osaamiskeskuksessa. Jungnerin mukaan heidät pyritään pääsääntöisesti sijoittamaan uusiin tehtäviin.

YLE24:ssä vastaavaa ongelmaa ei Jungnerista ole, koska Ylen uutiset jatkavat toimintaansa. Uutistoimintaa organisoidaan muutenkin uudestaan, kun television ja radion uutiset yhdistyvät ensi vuoden alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.