Mainos

Journalistiliitto: Merisalon nauhoja voidaan pitää uhkauksena

Liikemies Arto Merisalon puheita hänen hallussa olevista nauhoituksista voidaan Journalistiliiton mukaan pitää jopa uhkauksena poliitikkoja kohtaan. Merisalo paljastaa, että hänellä on hallussaan mittava määrä nauhoituksia poliitikkojen kanssa käymistään puhelinkeskusteluista.

Merisalo uskoo nauhalle päätyneen myös keskustelun, jossa käsitellään Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiuran loikkausaikeita Keskustan riveihin.

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Niemisen mukaan Merisalon päätös kertoa nauhoista voi kertoa kahdesta asiasta:

– Poliitikkojen kannalta tämä koetaan ehkä uhkaukseksi. Tai sitten nauhoilla on tosiaan sellaisia asioita, joita Merisalo on halunnut itselleen talteen tulevaisuutta varten.

Merisalo kertoo ryhtyneensä nauhoittamaan puheluita vuodesta 2006 lähtien lakimiesystävänsä neuvosta. Puheluiden nauhoittaminen on laillista silloin, kun nauhoittaja itse osallistuu keskusteluun.

Merisalo ei ole ainakaan toistaiseksi kertonut päätöksestään julkaista nauhojen sisältöä. Journalistiliiton Niemisen mukaan julkaiseminen on mahdollista.

– Ainoa ongelma on sitten, jos niissä on jotain, joka menee yksityisyyden puolelle – sitten julkaisija on siitä vastuussa. Toivoisin kuitenkin tällaisen kohun jälkeen, että ne ainakin jossakin muodossa tulisivat ilmi. Tämähän kuuluu tähän vaalirahasoppaan, joka muuttuu koko ajan kummallisemmaksi.

Tänään Merisalo ilmoitti, että hän ei ole nauhoittanut kuitenkaan keskusteluita, joita on käynyt kokoomuksen tai keskustan puoluejohdon kanssa. Merisalo kertookin painaneensa nauhoitusnappulan pohjaan vain poikkeustapauksissa.

Arto Merisalo ei vastannut tänään MTV:n soittopyyntöihin.

Katso Nina Rahkolan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.