Mainos

Jounin suunnitelma: Sotkatie

Kohde sijaitsee Korsossa, rauhallisen oloisella omakotialueella. Rakennus on melko uusi ja erittäin hyvässä kunnossa. Joitakin yksityiskohtia lukuun ottamatta mikään pinta ei vaadi paikkaamista.

Asunnon ytimen muodostaa avokeittiön ja olohuoneen yhtenäinen kokonaisuus, jossa tilat ovat neliöiltään lähes identtiset. Raskas kalusto saa olohuoneen kuitenkin näyttämään pieneltä. Ehdotankin sen vaihtamista ilmeeltään kevyempiin, esimerkiksi pyöriviin nojatuoleihin. Pystysuuntaiset elementit eli täyskorkeat paneeliverhot saisivat tilan tuntumaan korkeammalta. Television voisi laittaa matalan kalusteen päälle ja lattialle laitettaisiin matto.

Pieni huone olohuoneen vieressä on sisustamatta ja erottuu siksi muista. Suunnitelmassani siitä tehdään työhuone. Seinät maalataan vaaleanvihreiksi, kalustukseksi hankitaan työpöytä ja nojatuoli. Uudet kalusteet ovat valkoisia, jolloin olemassa olevaa valkoista lipastoa voidaan myös käyttää. Lattialle matto, ikkunalle valkoiset polttopainetut, täyskorkeat, vapaasti riippuvat verhot. Värisävy seinillä on Tikkurila Symphony -värikartan sävy G438, kiiltoaste himmeä.

Lastenhuoneet näyttävät lastenhuoneilta, väritystä myöten. Näppärä keino saada aikaan siisteyden ja järjestelmällisyyden tuntua on hankkia isokokoiset julistekehykset ja täyttää ne kaikilla kuvilla ja piirroksilla. Kun kyseiset kuvat kiertävät pitkin seiniä, se saa aikaan levottomuutta.

Kylpyhuone, sauna ja wc ovat hyvässä kunnossa, joskin niiden laattavalinnat saattavat pudottaa ostajaehdokkaita. Ehdotan seinien kaakelien sävyisiä pyyheliinoja sekä ripustettavaksi että pinoissa vahvistamaan näiden huoneiden interiöörivärejä.

Keittiö ei kaipaa kuin suurta vatia täynnä hedelmiä. Aikuisten makuuhuoneeseen voisi vaihtaa sängynpeitteen ja hankkia runsaasti pieniä tyynyjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.