Mainos

Jounin suunnitelma: Ratamestarinkatu

Asunto on mukavasti 70-luvun henkinen vanhoine kalusteineen ja kangastapetteineen. Eteinen on kohtuullisen kokoinen ja siitä on käynti keittiöön ja käytävää myöten olohuoneeseen. Makuuhuoneet ovat vierekkäin. Asunnon kunto herättääkin ajatuksen, pitäisikö 70-luvun ilmapiiriä entisestään korostaa vai tehdä yleispätevämpiä ratkaisuja sisustuksen suhteen. Yritin löytää vaihtoehdon, joka päivittäisi asunnon silti tuhoamatta sen valmistumisaikaansa heijastavaa tunnelmaa. Retroa etsivä löytää siis haluamansa, mutta yhtälailla kotia etsivä löytää toimivan kivan sellaisen.

Keittiö aukeaa kivasti ruokahuoneeseen, mutta kaapinovet ja tasot ovat vuosien saatossa jo kuluneet. Keittiötä hallitsee lisäksi iso seinäpinta, jolla koristeena olevat muutamat vanhat talousesineet antavat ilmettä. Ehdotuksessani esitän ovien ja työtasojen vaihtamista. Avokaapistossa olevaa tasoa kasvatetaan 20 cm ruokahuoneeseen päin, jolloin sen merkitys tarjoilupöytänä kasvaa merkittävästi. Seinän käyttöä aktiivisen ruuanlaiton osana tehostetaan merkittävästi.

Olohuoneen kangastapetti on jonkin verran kulunut, mutta esimerkiksi päälle maalaamalla ja reunat siistimällä pinta olisi edelleen käyttökelpoinen. Esitän ison lehtiaiheen hienovaraista maalaamista tapetin päälle. Kalusteita on liikaa. Sohvakalusto itsessään on sympaattinen ja saa ehdottomasti jäädä, mutta kirjahylly ja nojatuoli poistetaan. Tilan tuntua pitää olohuoneeseen saada lisää.

Vihreän seinän sävyä tarkistetaan lempeämpään suuntaan. Haluan säilyttää asunnon alkuperäistä tunnelmaa mutta suodattaa sen lähemmäs tämän päivän värimaailmaa. Asunnossa olevia tauluja käytetään hyödyksi, vain niiden paikkoja arvioidaan uudestaan.

Makuuhuoneen kangastapetti on loistavassa kunnossa ja verhotkin ovat hienot. Kyseinen huone kaipaa vain muiden seinien sävyttämistä, nykyinen valkoinen on liian kova.

Toinen makuuhuone sitä vastoin on kalustukseltaan melko sekalainen. Mielestäni huone voitaisiin kalustaa keveästi vierashuoneeksi muutamalla kalusteella. Seinän tapetti on hyvä, jälleen sävytetään muut seinät paremmin tapettiin sopivaksi.

Wc on vahvan vihreä aito "laivanhytti". Budjetti ei anna mahdollisuuksia tehdä sille kovinkaan paljon, enkä myöskään haluaisi tuhota sitä. Uskon, että on muitakin kuin minä, jotka osaavat arvostaa aitoa 70-lukulaista pinnoitettua peltiä. Lisään tilaan puhtaanvalkoisia elementtejä raikastamaan tunnelmaa.

Värisävyiksi asuntoon ehdotan seuraavia Tikkurila Symphony-värikartan sävyjä: keittiö G436, olohuone ja makuuhuone H487, käytävän vihreän seinän tilalle J442 ja vierashuoneeseen G482. Kaikkien kiiltoaste himmeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.