Mainos

Joulutervehdyksiä postitettiin 53 miljoonaa

Viimeisiä markka-arvoisia joulutervehdyksiä on postitettu 53 miljoonaa kappaletta. Ne täyttäisivät yhteensä 50 täysperävaunullista rekka-autoa.

Suomalaiset yritykset ja yksityishenkilöt laittoivat tänä jouluna matkaan viimeisen kerran markka-arvoisin postimerkein varustettuja joulutervehdyksiä yhteensä 53 miljoonaa kappaletta.

Perinteinen joulukortti on suosittu tapa muistaa läheisiä ja tuttavia, eivätkä arkiset tekstiviestit ja sähköiset kortit näytä syrjäyttävän sitä, sillä tervehdysten määrä on aivan viime vuoden tasoa.

Postissa joulun kiireitä ovat helpottaneet eri puolilla maata runsaat 2500 jouluapulaista, jotka ovat lajitelleet tervehdyksiä. Lajiteltavaa onkin riittänyt, sillä jos kaikki joulun kortit pantaisiin vaakaan, painoa kertyisi yli 300 000 kiloa. Kortit myös täyttäisivät yhteensä 50 täysperävaunullista rekka-autoa.

Joulutervehdysten määrä vakiintunut

Joulutervehdysten määrä on 1990-luvun puolivälin jälkeen vakiintunut noin 50 miljoonaan kappaleeseen. Suurin osa korteista lähetään Suomeen. Noin 5 miljoonaa joulutervehdystä postitetaan ulkomaille, enimmäkseen muihin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Englantiin ja Saksaan.

Eniten joulupostia Suomessa saa joulupukki. Posti kuljetti tänäkin vuonna joulupukille kaikkiaan runsaat 600 000 kirjettä ja korttia ympäri maailmaa.

Vuosittain suomalaiset postittavat noin 70 miljoonaa postikorttia. Joulun lisäksi muita vilkkaita korttisesonkeja ovat ystävänpäivä (noin 5 miljoonaa korttia) ja pääsiäinen (noin 2 miljoonaa korttia).

Vaikka perinteisen joulukortin suosio on vakaa, ihmisten viestintätottumukset ovat sähköistyneet viime vuosina nopeasti. Postin teettämien selvitysten mukaan matkapuhelimista soitetuista puheluista ja niistä lähetettävistä tekstiviesteistä on tullut suomalaisten tärkein viestinvälitystapa. Samanaikaisesti kiinnostus perinteistä postikorttia ja kirjettä kohtaan on laskenut.

Tekstiviestien rinnalla perinteisen postikortin saaminen kuitenkin ilahduttaa vastaanottajaansa erityisesti. Toisaalta kirjeen tai kortin kirjoittaminen ja postittaminen koetaan tekstiviestin tai sähköpostiviestin lähettämistä hankalammaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.