Mainos

Joulupukki saa paikan

Lapissa valmistaudutaan jo täydellä touhulla ensi talven ja varsinkin joulun ajan matkailusesonkiin. Töihin haetaan myös joulupukkeja, joilta vaaditaan mm. lapsiystävällisyyttä ja kielitaitoa.

Lapin joulusesonkia varten tarvitaan suuri määrä eri alojen ammattilaisia, ja työministeriön nettisivujen vapaissa työpaikoissa on tarjolla töitä tavallisesta poikkeavilla nimikkeillä.

Työpaikkoja on tarjolla tottakai myös joulupukeille ja tontuille sekä esimerkiksi poro-oppaalle ja koiravaljakon kuljettajalle.

Joulupukin vaativaan rooliin haluavilta vaaditaan ulospäinsuuntautuneisuutta, lapsiystävällisyyttä ja kielitaitoa. Lisäpisteitä saa herrasmiesmäisyydestä. Tontun suosituskirjeestä toivotaan löytyvän pirteyttä, esiintymiskykyä, vastuuntuntoa ja kielitaitoa.

Suurin osa ohjelmapalveluyrityksistä etsii sesonkityöntekijöitään safarioppaan tai jouluoppaan nimellä, mutta joulupukkeja etsivän Prosantan asiakkaat tulevat pääosin Britanniasta ja Irlannista, joten tehtävään hyväksytyt pukit perehdytetään eri maiden jouluperinteisiin.

Myös joulupukin rooliin on luvassa tarkempaa perehdytystä, jotta hou-hou-huudot sujuisivat luontevasti. Valitettavasti joulupukitkin ovat pätkätyöläisiä, ja osa-aikatyön luvataan kestävän yhdestä kolmeen kuukautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.