Mainos

Joulupukki ja tonttu kiertävät aaton ilmaiseksi vähävaraisten luona – "Perheet laittavat ruokarahatkin joulupukkiin"

Köyhän perheen joulu kosketti isää ja tytärtä viime vuonna niin paljon, että tänä vuonna he päättivät keikkailla tonttuna ja joulupukkina vähävaraisten perheiden luona – ilmaiseksi, luonnollisesti.

Tonttutytön virkaa hoitava tytär Larissa Kiikeri kertoo, että he näkivät viime vuonna Facebookin paikallisessa puskaradiossa ilmoituksen siitä, kuinka yksi perhe suri, kun varat eivät riittäneet joulupukkiin.

Ei haittaa, me tulemme, Kiikeri muistaa ajatelleensa.

– Ja kun olen monesti nähnyt, kuinka perheet ovat laittaneet ruokarahojaankin joulupukkiin. Ja kuinka näissä perheissä jokainen lapsi saa vain yhden lahjan. Omassa lapsuudessani meidän ei koskaan tarvinnut taistella, että joulun yli selviäisimme, joten halusimme tehdä hyvää. Ne lasten ilmeet ovat niin korvaamattomia, Kiikeri kertoo.

Kiikeri on tehnyt joulupukkikeikkaa isänsä Jukka Siekkelin kanssa jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna heillä on edessään ainakin kymmenen lapsiperhettä. Yhdestäkään he eivät ota maksua.

He jakavat lahjoja, laulattavat lapsia ja tuovat joulumieltä.

– Sitä oloa ei korvaa mikään. Huomasin sen viime vuonna, kun kävimme ensimmäistä kertaa sellaisessa perheessä, jossa ei ollut varaa pukkiin. Heille joulu oli raskas aika. Ja näinkin pienellä asialla voimme tuoda joulumieltä perheeseen.

Illalla vielä oma joulu

Isä ja tytär ehtivät myös viettää omaa joulua, sillä aattona ensimmäinen keikka on jo yhdeltätoista aamulla ja viimeinen puoli viideltä. Hakemuksia tuli viitisentoista, mutta osan kanssa aikataulut eivät sopineet.

Entä, jos ovella onkin vastassa valtava lahjaröykkiö? Tuntevatko tonttu ja pukki tällöin, että heidät on vääryydellä hankittu ilmaiseksi?

– Kaikki ovat hyvin perustelleet, miksi juuri heille pitäisi tulla. Jos joku kehtaisi väärydellä meidät kutsua, niin ehkä miettisimme, että se lapsen ilo oli silti sen arvoinen. Harmittaisi kyllä, koska olen joutunut karsimaan perheitä pois, kun kaikkien luo emme vain ehdi.

Ensi vuotta tämä tonttujoukko ei ole vielä ehtinyt miettiä, he elävät joulu kerrallaan. Ehkä heittävät yhden tai kaksi keikkaa – tai sitten taas koko aaton verran.

– Tämähän on hyvää iskä-tytär -laatuaikaa, Kiikeri nauraa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.