Mainos

Joulupukki: Imago kestää toimintaelokuvan pahisroolin

Lyhytelokuvillaan kulttimaineen saavuttaneen Jalmari Helanderin ensimmäinen pitkä elokuva Rare Exports saa ensi-iltansa huomenna.

Elokuva on Korvatunturille sijoittuva K-13-toimintafantasia, jossa selvitellään joulupukin arvoitusta. Vaikka joulupukin päälle sovitetaan elokuvassa hyvin epäsovinnaista ja arveluttavaakin nuttua, ei Joulupukin Pajakylästä Rovaniemeltä tavoitettu pukki ole huolissaan imagostaan.

- Minun imagoni on niin pitkältä ajalta, että ei sitä tarvitse pelätä. Tässä on ollut monenlaisia tarinoita vuosikymmenten varrella, pukki toteaa levollisesti.

Joulupukki luottaa ihmisten kykyyn erottaa fiktio todellisuudesta.

- En usko, että Jalmari on sellaisella mustamaalaamisasenteella liikkeelläkään. Elokuvassa on otettu tällainen lähestymistapa. Ei se ei varmaan kerro eikä pyrikään kertomaan minun elämästäni mitään, pukki arvelee.

Pukki ei suunnittele kunnianloukkauksesta oikeustoimia elokuvan tekijöitä vastaan, vaan päinvastoin arvostaa kovasti Helanderin saavutusta.

- Onhan se hienoa, että kohtuullisen nuori mies ilman teoreettista koulutusta tekee koko illan elokuvan, mikä ei ole niitä maailman helpoimpia projekteja. Se on hiippalakin noston arvoinen saavutus! joulupukki ylistää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.