Mainos

Joulupukki avokätisin Tampereella ja pk-seudulla

Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella kulutetaan eniten rahaa joululahjoihin tänä jouluna.

Kaupan liiton joulukauppatutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla 89 prosenttia kotitalouksista käyttää vähintään yhtä paljon rahaa joululahjoihin kuin viime vuonna. Myös Tampereella pukinkontti täyttyy edellisvuoden tahtiin.

Maltillisimmat ostoaikeet ovat Oulussa. Oululaisista kotitalouksista 78 prosenttia aikoo laittaa joululahjoihin vähintään yhtä paljon tai enemmän rahaa kuin viime vuonna.

Kuopiossa ostetaan kukkia, pääkaupunkiseudulla alkoholia

Joulun valmisteluun panostetaan eniten kuopiolaisperheissä. Kuopiossa 95 prosenttia työssäkäyvistä, kahden aikuisen lapsiperheistä tai lapsettomista kotitalouksista käyttää joulun valmisteluun vähintään yhtä paljon tai enemmän rahaa kuin viime vuonna.

Myös Tampereella ja Turussa yli 90 prosenttia työssäkäyvistä kahden aikuisen kotitalouksista aikoo kuluttaa joulun valmisteluun viime vuoden tapaan.

Joulun ostoslistat ovat hyvin samanlaisia ympäri Suomen, mutta erojakin löytyy. Pääekonomisti Jaana Kurjenoja Kaupan liitosta kertoo, että Kuopiossa ostetaan keskimääräistä enemmän kukkia ja makeisia. Sen sijaan alkoholia kulutetaan joulun aikaan Kuopiossa selvästi vähemmän.

Oulussa ostetaan joulun alla sekä alkoholia että joulukukkia harvemmin kuin koko maassa keskimäärin. Turussa taas kulutetaan kosmetiikkaa vähemmän kuin muualla.

Tampereella ostetaan muuta maata enemmän leluja, viihde-elektroniikkaa ja joulukukkia, kun taas pääkaupunkiseudulla ostetaan keskimääräistä useammin alkoholia ja kirjoja.

Kaupan liitto teetti kyselyn Innolink Research Oy:llä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.