Mainos

Joulupukin ja Venäjän pakkasukon välit viilenemässä

Savukosken Korvatunturilta perjantaina lahjamatkalleen lähtevä joulupukki on joutumassa Venäjän pakkasukon kanssa tosikoitokseen joulun herruudesta. Lähtöjuhlallisuuksia himmentävät tiedot, joiden mukaan pakkasukko aikoo omia pukille lähetettyjä kirjeitä.

Kaikki pukille tai itänaapurin vastaavalle herralle osoitetut kirjeet, jotka kulkevat Venäjän postissa, on toimitettava pakkasukon nykyiseen kotiosoitteeseen Vologdan Veliki Ustjugiin - näin siinäkin tapauksessa, että kuoressa on osoitteena Lappi tai Rovaniemi.

Samaiset venäläiset lehtitiedot kertovat, että yhteysministeriö on lähettänyt helmikuussa annetun määräyksen kaikkiin maan postitoimistoihin. Nyt pakkasukon postilaatikkoon, joka sijaitsee Novatorskin metsäteollisuuspiirin ammattiliiton huoneessa, tulee päivittäin jo kiloittain postia - osa myös muista maista. Taustalla ovat aikeet nostaa Veliki Ustjugin kaupunkiin sijoitettu pakkasukon perintötila matkailukohteeksi.

Puuhamiehet sanovatkin, etteivät he pidä Rovaniemen maalaiskunnassa olevaa joulupukin virallista pajakylää esimerkkinä, vaan kilpailijana, jonka suosio pitää ohittaa mahdollisimman pian.

Viranomaiset siirsivät ukon

Pakkasukon uusi sijoituspaikka herättää kummastusta Venäjällä. Moskovan kaupunginjohtajan ja Vologdan

Joulupukki ja uskollinen ystävä

alueen maaherran ponnistuksin siirto Veliki Ustjugiin toteutui viime vuonna. Venäläisen tarinan mukaan Kuolassa Kirovskin ja Apatiitin kaupunkien läheisyydessä sijaitsevat tunturiluolat ovat kuitenkin pakkasukon tosiasiallinen koti samaan tapaan kuin joulupukin koti Korvatunturilla.

Kiristyneen kilvan tasoittelijaksi saapuu perjantaina Savukoskelle lumikuningatar - pakkasukon tyttären tytär. Sukulaisuussuhde on varma siitä huolimatta, ettei pakkasukko ole perimätiedon mukaan koskaan ollut naimisissa.

Joulupukin ja lumikuningattaren tapaaminen on ensimmäinen, sillä vasta vuosituhannen taittuminen lannisti pahan noidan satavuotisen kirouksen, joka on tähän asti estänyt kuningattaren matkan. Joulupukkia saattelevat Korvatunturilta matkalleen pukin muori, tontut, satuolennot ja tietysti lumikuningatar seurueineen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.