Mainos

Joulupukille nousi hulppea tukikohta Lappiin

Santa's Resortin promootiokuvitusta.

Lappiin Saariselän eteläpuolelle Kakslauttasen kylään on kaikessa hiljaisuudessa noussut joulupukille oma Joulumaa ja sen yhteyteen monipuoliset ohjelmapalvelutarjonnat.

Santa's Resort -alueen keskipisteenä on massiivinen joulupukin juhlatalo, joka on varustettu nykyaikaisella tekniikalla myös esimerkiksi konsertti- ja teatteriesityksiä varten. Joulupukille alueelta löytyy oma asuintalo ja esimerkiksi seppätontun paja, missä tonttu oikeasti takoo tuotteitaan.

Joulun perimmäistä sanomaa voi hiljentyä miettimään seiminäyttelyn äärellä.

Alueen on rakennuttanut hotelli Kakslauttanen, jonka toimitusjohtaja Jussi Eiramo kertoo alueen olevan joulupukin koti.

– Joulupukin lisäksi alueelta löytyy husky-safareita, poroja, moottorikelkka-ajelua, pulkkamäkeä, hiihtomahdollisuudet. Kesällä täällä voi jopa huuhtoa kultaa.

Porschen lanseeraus joulumaassa

Vielä kuluvan talven aikana Santa`s Resortin juhlatalo saa laajempaakin julkisuutta, kun Porsche lanseeraa uuden urheiluautomallinsa Kakslauttasessa. Tarkoitus on, että uusi automalli nousee esille juhlatalon lattian alta nykyaikaisen tekniikan avulla.

Myös Lapin kamariorkesterin kanssa aiotaan neuvotella konserttien järjestämisestä juhlatalossa ja alueteatteritoimintaa harjoittava Rovaniemen teatterikin olisi mieluinen vieras.

Tulevaisuudessa alueelle aiotaan rakentaa myös majoitustiloja, muun muassa kymmeniä lasikattoisia igluja. Ensimmäiset lasi-igluthan rakennettiin Suomessa juuri Kakslauttaseen hotellin läheisyyteen. Ne ovat suosittuja yöpymispaikkoja muun muassa japanilaisturistien mielessä. Japanissa uskotaan revontulien näkemisen tuottavan lapsionnea – ja missäpä revontulia paremmin näkyisi kuin Suomessa ja lasi-iglussa.

Joulumatkailu polkee paikallaan

Koko Lappia ajatellen joulumatkailu polkee tällä hetkellä paikallaan. Marras-joulukuussa pohjoiseen tulee ulkomailta runsaat 350 charterlentoa, joka on kymmenkunta prosenttia viime vuotta vähemmän.

Kasvua on kuitenkin havaittavissa Lapin pohjoisilla kentillä Ivalossa, Enontekiöllä ja Kittilässä.

Eniten koneita tulee edelleen Iso-Britanniasta, eikä Kakslauttasen toimitusjohtaja Jussi Eiramo pelkää joulu- ja talvimatkailun romahtamista talouskurimuksesta huolimatta.

– Euroopassa on edelleen kymmeniä miljoonia ihmisiä, joilla on varaa matkustaa Suomen Lappiin. Jos brittituristien määrä vähenee, se ei merkitse kokonaisuuden kannalta paljoakaan. Tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä ja tulijoita on paljon myös Euroopan ulkopuolelta.

Viime vuonna Kakslauttasessa kävi matkailijoita 40 eri maasta eri puolilta maapalloa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.