Mainos

Jouluostoksia tehdään jopa 750 miljoonalla

Kaupan ala arvioi, että kuluttajien kohentunut ostovoima nostaa joulukuun vähittäismyyntiä viitisen prosenttia viime vuodesta.

Suomalaiset käyttävät tänä vuonna joululahjoihin, ruokiin ja muihin joulutarvikkeisiin yli 750 miljoonaa euroa. Kaupan ala perustaa arvionsa muun muassa siihen, että kotitalouksien ostovoima on parantunut.

Tänä vuonna kaupat saavat olla auki ennen joulua kuutena sunnuntaina ensi pyhästä lähtien. Isänpäivän sunnuntaina 13. marraskuuta kaupat ovat kiinni.

Isänpäivä kuitenkin piristää marraskuun alun kauppaa, sillä sen arvioidaan tuovan jopa 30-40 miljoonan euron lisämyynnin.

Kaupan ala odottaa, että joulukuussa vähittäiskaupan myynnin arvo ilman auto- ja polttoainekauppaa kasvaa viisi prosenttia ja ylittänee 2,8 miljardia euroa. Viime vuoden joulukuussa vähittäiskauppa kasvoi arvoltaan 5,5 prosenttia.

Erikoistavarakaupan myynnissä ovat näkyneet jo parin vuoden ajan kuluttajien innostus kodin kunnostukseen ja sisustamiseen. Myös digitalisoituminen lyö kaupan arvion mukaan leimansa joulukauppaan.

Myös suomalaisten kauppiaiden luottamus lähiajan näkymiin on selvästi myönteisempää kuin keskimäärin EU-alueella. Niin ikään joulukuun alussa maksettavat veronpalautukset virkistävät joulukuun kauppaa.

Joulusesongin ajaksi kauppa tarjoaa yli 10 000 lisätyöpaikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.