Mainos

Joulunvietto Suomessa rauhallista - tulipaloja vähän

Suomi on viettänyt joulua perinteisin menoin. Joulu on otettu varsin rauhallisesti, arvioivat poliisit ja aluehälytyskeskukset joulupäivänä.

Pyhien tieliikenteessä on vältetty pahemmat turmat. Myös tulipalot näyttäisivät jäävän vähälukuisemmiksi kuin yleensä jouluisin. Tuli kuitenkin vaati uhrin varhain jouluaattona, kun iäkäs mies menehtyi asuntopalossa Isossakyrössä. Aattoaamuna niin ikään paloivat osittain teollisuushallit Haukiputaalla ja Savitaipaleella. Joulupäivän vastaisena yönä palokunnat sammuttivat pienempiä paloja, joissa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Päälle jääneestä lieden levystä syttynyt palo aiheutti huomattavia vahinkoja huoneistolle Helsingissä joulupäivänä. Palo sai ilmeisesti alkunsa lieden päälle jätettyjen esineiden sytyttyä tuleen. Huoneiston asukkaat olivat poissa asunnosta palon aikana, joten pelastuslaitos joutui murtamaan turvalukolla lukitun oven. Noin 50 neliön asunto kärsi sammutuksen yhteydessä huomattavia savuvahinkoja. Vahinkojen arvo saattaa pelastuslaitoksen mukaan nousta sataantuhanteen markkaan. Palo aiheutti myös sähkökatkoksen saman kerrostalon useisiin muihin huoneistoihin.

Paloviranomaiset muistuttivat joulun viettäjiä edelleen varovaisuudesta tulen käsittelyssä.

Tieliikenne oli hyvin vähäistä joulupäivän aamupäivällä. Liikkuvan poliisin mukaan tiekeli oli päivällä hyvä kautta maan. Ennusteiden mukaan ajokeli saattaa kuitenkin heikentyä lumisateen vuoksi Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.