Mainos

Joulunvietto sujui melko rauhallisesti

Joulua vietettiin maassa perinteisin tavoin ja melko rauhallisesti. Rivitalopalo Helsingissä vaati kahden ihmisen hengen, mutta muuten tulipaloissa ja liikenteessä vältyttiin kuolonuhreilta.

Rivitalopalo sattui myöhään jouluaattoiltana Helsingin Kannelmäessä. Kuuden huoneiston rivitalo tuhoutui nopeasti levinneessä rajussa palossa pahoin. Kodittomiksi jääneet rivitalon asukkaat joutuivat majoittumaan hotelleihin ja sukulaistensa luokse. Palo alkoi mahdollisesti kynttilästä.

Eteiseen palamaan jääneestä kynttilästä ryöstäytynyt tuli tuhosi aamuyöstä perheen omakotitalon Imatralla. Talossa yksin olleet lapset heräsivät palovaroittimen ääneen ja pääsivät ajoissa asunnosta ulos.

Helsingin Herttoniemessä tapaninpäivänä sattuneesta huoneistopalosta toimitettiin sairaalahoitoon savuun tuupertuneet isä ja poika. Porvoossa tulen parvekkeelle saartama mies loukkaantui jouluaattona pahoin hypättyään toisesta kerroksesta liekkejä pakoon. Kotkan Keltakalliossa riehui jouluaattona tulipalo teollisuushallissa, mutta palokunta toimi ripeästi ja vahingot jäivät melko pieniksi.

Savusaunoja paloi jouluaattona ennätysmäärä, peräti toistakymmentä eri puolilla Suomea.

Ojaanajoja ja peltikolareita

Menoliikenne ulottui jouluaattoon saakka ja paluuliikenne oli voimakasta jo tapaninpäivänä. Joulunpyhinä lauhtuva sää teki etenkin sivutiet hyvin liukkaiksi ja ojaanajoja ja peltikolareita sattui runsaasti.

Pelkästään Etelä-Suomen läänissä sattui aatosta tapaninpäivään toista sataa liikenneonnettomuutta. Tapaninpäivänä rattijuoppoja saatiin läänin alueella kiinni kolmattakymmentä.

Ravintoloissa vilkasta

Poliisia työllistivät alkoholinkäytöstä aiheutuneet perheriidat ja katutappelut. Esimerkiksi Helsingin poliisista kerrotaan, että joulunvietto siirtyi joulupäivänä kodeista kaduille ja kapakoihin, mikä näkyi työtehtävien lisääntymisenä. Kotkan Karhuvuoressa miesjoukon välienselvittelyssä 23-vuotiasta miestä ammuttiin tapaninpäivän vastaisena yönä, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Jouluaattoiltana Hyvinkäällä mies liukastui kuudennen kerroksen parvekkeella ja kuoli pudottuaan maahan. Lapinlahtelainen nuorukainen oli puolestaan tapaninpäivänä Iisalmessa onnekas, kun veneilijä veti moottorikelkalla jäihin pudonneen nuorukaisen köyden avulla ylös vedestä.

Hursti kokosi kodittomia

Joulutunnelmiin siirryttiin perinteisesti puolilta päivin jouluaattona, kun Suomen Turussa julistettiin joulurauha. Joulua vietettiin tavanomaiseen tapaan joulukirkossa käyden, joulupukin tuomisista iloiten ja muistamalla omaisia hautausmailla. Veikko Hurstin järjestämät jo perinteisiksi muodostuneet Kodittomien joulujuhlat vetivät Töölön Kisahallin Helsingissä jouluaattona täyteen väkeä. Vieraille tarjottiin ruokaa ja kahvia ja viemisiksi annettiin vaatteita ja joululahjakassi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.