Mainos

Joulunajan tilauslentoja pohjoiseen viime vuotta enemmän

Pohjois-Suomeen saapuu joulusesongin aikana noin 560 tilauslentoa. Lentoja tulee muun muassa Britanniasta, Hollannista ja Venäjältä.

Pohjois-Suomen joulu kiinnostaa yhä ulkomaalaisia turisteja. Rovaniemen lentoaseman päällikkö, Pohjois-Suomen aluejohtaja Martti Oinas kertoo, että joulusesongin aikana Lappiin saapuu noin 560 tilauslentoa. Tämä on hieman alle sata enemmän kuin viime vuonna.

Myös Koillismaa houkuttaa jouluturisteja. Kuusamon lentoaseman päällikön Ari Salmenkorvan mukaan joulun tienoilla Kuusamoon laskeutuu noin 30 charter-lentoa. Lisäystä viimevuotiseen on kymmenkunta lentoa.

- Ensimmäiset matkailijat tulevat Britanniasta. Joulun ja uudenvuoden välissä tulee lentoja myös Moskovasta, Kiovasta ja Hollannista, Salmenkorva luettelee.

Ensimmäinen charter-lento Rovaniemelle tuli jo 23. marraskuuta. Tahti tiivistyi tänään, jolloin kentälle laskeutui noin kymmenen tilauslentoa.

Ensimmäiset charter-lennot Kittilään, Ivaloon ja Enontekiölle saapuivat eilen. Kuusamoon laskeutuu joulunajan ensimmäinen tilauslento huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.