Mainos

Joulunajan rajaliikenne hurjassa kasvussa

Ruuhka-aika rajalla alkaa joulukuun puolivälissä ja jatkuu 10:nteen tammikuuta.

Joulun ja uuden vuoden henkilöliikenne Suomen itärajalla näyttää kasvavan jopa 30 prosenttia edellisvuodesta. Venäläisten tekemiä majoitusvarauksia vuoden vaihteelle on jo 70 000, kun määrä viime vuonna oli noin 50 000.

Junaliikenteessäkin on varauduttu matkustajamäärien kasvuun. Viime vuonna Vainikkalan kautta tulevia lisäjunia oli 22, mutta nyt liikenteeseen aiotaan laittaa 32 ylimääräistä junaa.

Suomen ja Venäjän raja-asemilla tulli ja rajavartiosto lisäävät ruuhkaisimmille päiville henkilöstöä ja tarkastuspisteiden määrää. Myös liikennetiedotteita lisätään.

Ruuhka-aika rajalla alkaa joulukuun puolivälissä ja jatkuu 10:nteen tammikuuta.

Vuodenvaihteen liikenne nousi esille Nuijamaan raja-asemalla tänään pidetyn liikenteen tehovalvonnan yhteydessä. Poliisin, rajavartioston ja tullin yhteisessä valvontaiskussa pääpaino oli autojen teknisen kunnon tarkastuksissa.

Erityistä huomiota kiinnitettiin raskaan kaluston kuormien sitomiseen ja kuljettajien lepo- ja ajoaikojen noudattamiseen.

Raskaan liikenteen ajokeissa yleisimmät viat löytyivät jarruista tai valojen toiminnasta. Lepoaikavalvonnasta rapsahti 14 huomautusta. Henkilöliikenteessä paljastui yksi lievä veropetos.

Nuijamaan rajatarkastusaseman päällikkö kapteeni Jouni Lauren kertoi, että valvontaiskuja tehdään säännöllisen epäsäännöllisesti. Tämänpäiväisessä valvontaiskussa testattiin myös Nuijamaan uuden rajanylityspaikan toimivuutta isommassa operaatiossa.

Nuijamaan tullin päällikön Petri Kukkosen mukaan asema toimii kohtuullisen hyvin.

- Pientä puutetta liikenteen sujuvuudessa kyllä on. Kuljettajat joutuvat juoksemaan vähän edestakaisin hoitaessaan tullitarkastukset ja tulliselvityspaperit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.