Mainos

Joulun yöhartaudet kasvattaneet suosiotaan

Yöjumalanpalvelukset ylsivät tänäkin jouluna kirkkokansan suosioon. Oulun Tuiran seurakunnassa puolenyön messuihin osallistui kaikkiaan kuutisensataa ihmistä kahdessa eri kirkossa.
Tuiran kirkkoherra Hannu Ojalehto kertookin, että seurakunnassa kello 23 alkavista yöhartauksista on sukeutunut se kaikkein yleisörikkain joulujumalanpalvelus. -Yöhartaudet aloitettiin meillä jo 80-luvulla. Kävi niin, että väkeä alkoi siirtyä jouluaamun jumalanpalveluksista näihin yömessuihin sillä seurauksella, että 90-luvulla aamukuuden hartaudesta luovuttiin ja kello kahdeksan palvelus siirrettiin aamuseitsemään, Ojalehto mainitsee.

Kirkkoherra on tyytyväinen Tuiran seurakunnan joulutarjontaan. Oululaiset voivat päättää, osallistuako niin sanottuihin tavallisiin aattohartauksiin kahdessa eri kirkossa, lapsiperheille suunnattuihin kahteen aattoiltapäivän tilaisuuteen, yömessuihin vaiko jouluaamun varhaiseen jumalanpalvelukseen.

Kaikkiin riitti Ojalehdon mukaan tänäkin jouluna väkeä, vaikka hulppeimpaan tunnelmaan päästiin nuoremman väen suosimissa aaton yöhartauksissa. -Tunnin kestävän yömessun jälkeen Pyhän Tuomaan kirkossa järjestettiin vielä yölaulajaiset sekä tarjottiin pikkupurtavaa. Kun minä lähdin pois aamuyöstä kahden maissa, sinne jäi joululauluja laulelemaan vielä satakunta ihmistä, kirkkoherra kertoo.

Malmillakin yömessuja

Suomen suurimmassa seurakunnassa Helsingin Malmilla jouluaaton ja -päivän hartauksia pidettiin kaikkinensa parikymmentä.

Malmin seurakunnan tiedottajan Tuila Huomon mukaan Malmillakin on käynyt pienehkö yleisökato jouluaamun varhaisissa jumalanpalveluksissa. -Yömessut vetävät nykyään yhä enemmän väkeä. Niitä meillä oli aattoiltana kahdessa kirkossa ja lisäksi yhdessä seurakuntakodissa. Jouluaamun kello seitsemän hartauteen on kyllä tulijansa, vaikka sen vaihtoehdoksi on meillä kehitetty joulupäivän aamukymmenen jumalanpalvelus, Huomo sanoo.

Malmin Pihlajamäen seurakuntapiirin pastori Timo Ahoinpelto puolestaan pääsi saarnaamaan lähes täydelle kirkkosalille iltapäivän aattohartaudessa. Ahoinpellon mukaan joulujumalanpalvelukset pitävät yhä pintansa juhlan muiden traditioiden joukossa. -Jouluna kirkko on neljä, viisi kertaa täydempi kuin tavallisesti. On tärkeää, että jokaiselle tarjotaan jotakin -nuorille aikuisille yömessuja ja perheille omat hartautensa. Jouluaamun tilaisuudessa on sitten oma porukkansa, pastori arvelee.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 25.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.