Mainos

Joulun paluuliikenne sujui ilman uhreja, joulun tuhoisin turma jo aattona

Joulunajan liikenne ei vaatinut ainuttakaan kuolonuhria tänä vuonna.

Paluuliikenteen vilkkain päivä, sunnuntai, sujui Tieliikennekeskuksen mukaan mainiosti, sillä päivän aikana ei sattunut ainuttakaan suurempaa onnettomuutta.

Syynä oli osin se, että joulunvietosta ajeltiin kotiin loistavassa säässä. Ajokeli pysyi hyvänä koko päivän. Tienpinnat pysyivät vilkkaimmilla tieosuuksilla pääosin paljaina ja kuivina.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjän arvion mukaan valtaosa arkena töihin suuntaavista palasi lomilta jo viikonloppuna, eikä paluuliikenne veny enää seuraavalle viikolle.

– Ne, jotka jäävät ensi viikoksi lomille, palaavat milloin sattuu. Tämä tuskin näkyy liikenteen yleiskuvassa, sanoi liikennepäivystäjä Osmo Peltonen.

Liikenneonnettomuuksia sattui jouluaattona ja -päivänä muutama, mutta vakavammilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Tapaninpäivänä ajokeli oli surkea. Maan etelä- ja keskiosassa tienpintojen jäätyminen ja paikalliset tiheät lumipyryt aiheuttivat useita peltikolareita, mutta vakavia onnettomuuksia ei sattunut.

Joulun menoliikenteessä puolestaan sattui useita kolareja ja ulosajoja. Vilkkainta liikenne oli aatonaattona. Etelä-Suomessa ajokeli pysyi melko hyvänä, mutta muualla maassa keli oli paikoin huono lumi- ja räntäsateen takia.

Kaksi kuoli omakotitalon palossa

Joulunajan pahin turma sattui jouluaattona Hämeenkyrössä Pirkanmaalla, jossa tulipalossa tuhoutuneesta omakotitalosta löytyi kuolleena vanhahko pariskunta.

Helsingissä yksi ihminen kuoli aikaisin tapaninpäivän aamulla saatuaan ratapihalla junan katolla valokaaresta voimakkaan sähköiskun.

Joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä voimakas puuskittainen tuuli katkoi sähköjä tuhansista kodeista. Ongelmia sähkönjakelussa oli kaikkiaan 45 kunnassa.

Poliisin mukaan välienselvittelyiltä ei vältytty tänäkään vuonna. Jouluaattona oli rauhallista, mutta jouluyönä ja tapaninpäivän yönä hälytystehtäviä oli runsaasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.