Mainos

Joulun menoliikenne vilkkainta huomenna iltapäivällä

Joidenkin junien makuu- ja autopaikat on myyty loppuun, mutta muuten joukkoliikenteen vuoroissa on vielä tilaa. Maanteillä menoliikenne on vilkkainta huomenna puolesta päivästä lähtien iltaan saakka

Joulun menoliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan huomenna aatonaattona. Joukkoliikenteessä joulun aika on vuoden kiireisimpiä, mutta sekä kotimaan juna- ja bussivuoroihin että lennoille on vielä tilaa. Rautateillä menoliikenne on vilkkainta tänään ja huomenna.

VR:n tiedotuksesta kerrottiin aamupäivällä, että istumapaikkoja on saatavilla vielä kaikkiin joulunajan juniin. Sen sijaan joidenkin junien makuupaikat ja autopaikat on myyty loppuun. VR on varannut joulun liikenteeseen useita kaukoliikenteen lisäjunia ja lisävaunuja. Kaikkiaan joulun menoliikenteessä on ollut tällä viikolla noin 5700 ylimääräistä makuupaikkaa.

Lisälentoja pohjoiseen

Kaukoliikenteen busseissa vilkkain aika on aatonaattona sekä jouluaaton aamuna. Asiakaspalveluvirkailija Kirsi Atri Helsingin matkahuollosta arvioi, että kaikki matkustamaan haluavat mahtuvat busseihin.

- Jos haluaa varmistaa, että pääsee juuri jollekin haluamalleen vuorolle, kannattaa varata paikka. Välttämätöntä se ei kuitenkaan ole, hän sanoo.

Kaukoliikenteen bussivuoroihin on varattu lisäautoja joulun ajaksi. Myös lentoliikenteessä joulun aika on vuoden vilkkaimpia. Kiireisin päivä on aatonaatto, jolloin Finnairilla on lisävuorot Rovaniemelle, Ivaloon ja Kittilään. Finnairin tiedotuspäällikön Usko Määtän mukaan joulun ajan lennoille on vielä hajapaikkoja saatavilla, mutta suosituimmat vuorot ovat täynnä.

Myös paluuliikenteessä on lisävuoroja pohjoisesta. Suosituimmat ulkomaan lennot suuntautuvat joulun aikaan Pariisiin, Roomaan ja Thaimaahan, joista viimeinen on Määtän mukaan tämän joulun hittikohde.

Oikea nopeus ja turvavälit

Tiehallinnosta arvioidaan, että maanteillä liikenne on vilkasta puolesta päivästä lähtien iltaan saakka ja että liikennettä on eniten Etelä-Suomen pääteillä ja erityisesti pohjoiseen johtavilla valtateillä kolme ja neljä. Maantieliikenteen odotetaan sujuvan rauhallisesti ja lähes ilman hidastuksia, mutta ennustettu huono sää saattaa huonontaa ajokeliä.

Tiehallinto on varautunut vaikeisiin sääolosuhteisiin tehostamalla tienhoidon- ja hälytysketjun valmiuttaan. Menoliikenne jatkuu vielä jouluaattona perjantaina ja on ennusteen mukaan vilkasta kello 10:n ja 13:n välillä. Pitkämatkaisen liikenteen lisäksi taajamien lähellä on runsaasti asiointiliikennettä, ja myös hautausmaiden ympäristössä on paljon liikennettä.

Liikkuva poliisi valvoo joulun liikennettä pääteillä ja paikallispoliisi taajamissa. Poliisi muistuttaa valitsemaan joulun liikenteeseen kelin mukaisen nopeuden ja pitämään riittävän etäisyyden edellä ajaviin. Liikenneturvasta puolestaan muistutetaan teillä liikkujia tekemään itsensä näkyväksi puhtailla ajovaloilla, heijastimilla ja suuntavilkun käytöllä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.