Mainos

Joulun menoliikenne tiivistyy viikonloppuna

Poliisi uskoo, että jouluaaton sijoittuminen maanantaihin ja menoliikenteen jakautuminen kolmelle päivälle vähentää tänä vuonna menoliikenteen ruuhkia.

Poliisin ohjeet joulun menoliikenteeseen ovat perinteiset: turha kiire pois liikenteestä, tärkeintä on päästä turvallisesti perille.

Keväisesti vihertävistä tienpientareista huolimatta myös ajokeliin on syytä kiinnittää huomiota.

-Vaikka auton lämpömittari näyttäisi ulkolämpötilan olevan plussan puolella, tien pinnalla voi olla nollakeli, muistuttaa Liikkuvan poliisin päällikkö, poliisineuvos Kari Rantala.

Ja mitä pohjoisemmaksi mennään, etenkin pienemmillä sivuteillä on syytä olla tarkkana.

Poliisi avasi joulun menoliikenteen valvontakampanjan näyttävästi tänään Hyrylässä Tuusulan väylällä.

Iltapäivällä liikenteessä oli lähinnä työmatkalaisia. Poliisien jylhä rintama tien varrella muistutti kuitenkin taatusti jokaista, ettei tulevina pyhinä parane livetä hitustakaan liikennesäännöistä.

Aaton osuminen maanantaille tasaa ruuhkia

Liikkuvan poliisin partiot seuraavat menoliikenteen sujumista perinteiseen tapaan lähinnä pääteillä, aina aattoiltaan saakka. Paluuliikenteen odotetaan alkavan tapaninpäivänä ja venyvän myös joulun välipäiville.

-Ympäri Suomea ollaan ihan näkyvästi liikkeellä, mutta myös siviiliautoja on liikenteessä, Rantala tiivisti.

Poliisi uskoo, että jouluaaton sijoittuminen maanantaihin ja menoliikenteen jakautuminen kolmelle päivälle vähentää tänä vuonna menoliikenteen ruuhkia. Vilkkainta maanteillä on kuitenkin huomenna ja ylihuomenna.

Pahimmat ruuhkat syntyvät poliisin mukaan Helsingistä pohjoiseen johtaville valtateille 3 ja 4. Nelostie myös Heinolan jälkeen on perinteisesti ollut liikenteen pullonkaula.

Poliisi muistuttaa, että myös valtatiellä 7 kannattaa varautua ruuhkiin, etenkin jos Vaalimaan raja-asemille suuntautuva rekkajono kasvaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.