Mainos

Joulun menoliikenne suhteellisen rauhallista

Jouluaaton-aaton menoliikenne on sujunut pääosin rauhallisesti. Valtatie 3 jouduttiin kuitenkin sulkemaan Parkanon kohdalla hetkeksi liikenteeltä, kun henkilöauto törmäsi vasemmalle kääntyvään tukkirekkaan. Henkilöautoa kuljettanut nainen loukkaantui ja hänet on viety hoitoon Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Joulun menoliikenne sujui eteläisessä Suomessa aatonaattona iltayhdeksään mennessä suhteellisen rauhallisesti. Maanteillä sattui silti kymmenittäin kolareja ja ulosajoja. Vakavilta henkilövahingoilta oli iltaan asti vältytty.

Liikkuva poliisi varoitti illalla, että maanteiden keli oli heikkenemässä. Tienpinnat alkoivat paikoitellen käydä liukkaiksi. Jouluaatolle odotettujen lumisateiden uskotaan heikentävän lisää teiden ajettavuutta.

Tänään iltayhdeksään mennessä liikkuvan poliisin tietoon oli tullut Etelä-Suomen läänissä 89 liikennevahinkoa. Eteläisessä Suomessa tai maan muissa osissa ei ollut tapahtunut vakavia loukkaantumisia.

Silti eri puolilla maata sattui uhkaavia kolareita. Oulun läänin Pyhannällä loukkaantui viisi ihmistä, kun kaksi henkilöautoa törmäsi nokkakolarissa. Autot vaurioituivat pahoin, mutta hyvä onni ja lauenneet turvatyynyt pelastivat turmassa olleet suuremmilta vammoilta.

Kajaanin eteläpuolella sattui niin ikään nokkakolari, jossa loukkaantui neljä ihmistä. Parkanossa peränajo puolestaan katkaisi joksikin aikaa kolmostien joululiikenteen.

Vilkkainta tieliikenne oli iltapäivän ja alkuillan aikana Helsingin ja Lahden välillä. Tällä reitillä autoja kulki iltapäivällä toistatuhatta tunnissa. Seisovia jonoja ei kuitenkaan nelostielläkään muodostunut.

Säätiedotuksissa joulunpyhien ajaksi on ennustettu lumisateita, ja Tielaitoksella on varauduttu pitämään päätiet auki. Mitään erityisjärjestelyjä ei ole tehty, koska Tielaitoksen koko aurauskalusto on periaatteessa aina valmiudessa. Joulun paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan ensi sunnuntaina.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.