Mainos

Joulun menoliikenne sijoittuu kolmelle päivälle

Joulun liikenne on vuodenaikaan nähden vilkasta, vaikka liikennemäärät ovatkin vain puolet esimerkiksi juhannusliikenteestä. Joulunajan menoliikenne täyttää maanteiden lisäksi myös Lapin yöjunat. Myös päiväjunissa on tavallista vilkkaampaa.

Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna kolmelle päivälle. Tiehallinto ei odota maanteiden jouluun pahoja ruuhkia, mutta vaihtelevat kelit kannattaa ottaa huomioon matkan suunnittelussa.

Osa lähtee joulun viettoon jo perjantai-iltana, mutta hyvin monet suosivat lauantain ja sunnuntain valoisia tunteja matka-ajan valinnassa. Jouluaattona liikkuvat lyhyen matkan kulkijat ja hautausmaille menijät.

Joulun liikenne on vuodenaikaan nähden vilkasta, vaikka liikennemäärät ovatkin vain puolet esimerkiksi juhannusliikenteestä. Vaihtelevat kelit ja pimeys hidastavat matkantekoa ja lisäävät onnettomuusriskiä.

VR lisää yöjunia joulun alla

Joulunajan menoliikenne täyttää Lapin yöjunat. Myös päiväjunissa on tavallista vilkkaampaa. VR arvioi, että junissa kulkee joulun menoliikenteessä noin 20000 matkustajaa enemmän kuin normaaliviikonloppuna.

Yöjunia Etelä-Suomen ja Lapin välille on lisätty tiistaista alkaen. Ylimääräisten yöjunavuorojen lisäksi päiväjunissa on muutamia lisävaunuja.

Joulunajan menoliikenne on vilkkainta perjantaina ja lauantaina. Auto- ja makuupaikat etelästä pohjoiseen on myyty jo loppuun torstaista lauantaihin.

Kaikissa junissa on vielä istumapaikkoja jäljellä, mutta nekin alkavat täyttyä. Lunastamatta jääneet liput tulevat myyntiin uudestaan.

Joulunajan paluuliikenne porrastuu VR:n mukaan useille päiville. Paluuliikenne on tasaisen vilkasta myös uudenvuoden jälkeen aina loppiaiseen saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.