Joulun maustesilakoita 12.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg

1 kg silakkafileitä

Marnadi:


6 dl vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl merisuolaa

1. Sekoita marinadin aineet hyvin sekaisin.
2. Marinoi silakkafileitä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
3. Poista silakoiden nahka.
4. Valuta silakkafileet ja leikkaa ne halutessasi annospaloiksi.
5. Pane puolet silakoista kulhoon ja loput toiseen kulhoon.
6. Valmista kastikkeet:

Sinappikastike:

1 dl öljyä
1 dl sinappia
3 rkl hunajaa
3 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
tuoretta tilliä hienonnettuna

1. Sekoita aineet keskenään ja kaada kastike silakkafileiden päälle, sekoita.
2. Anna sinappisilakoiden marinoitua seuraavaan päivään asti jääkaapissa.

Sinihomejuustokastike:


1 pieni punasipuli
2 dl ranskankermaa
noin 50 g sinihomejuustomuruja
suolaa ja pippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Sekoita sipuli ranskankermaan ja lisää sinihomejuustomurut.
3. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Lisää kastike silakkafileiden sekaan ja anna sinihomejuustosilakoiden maustua jääkaapissa seuraaavaan päivään.

Lue myös:

    Uusimmat