Mainos

Joulun lomapaketit loppuunmyyty

Eniten suomalaiset matkaavat joulun alla Kanarian saarille ja Thaimaahan.

Jouluksi pakettimatkalle lämpimään mielivät saavat viettää juhlapyhät kotona.

Soittokierros kolmeen matkatoimistoon paljasti, että paketit on kutakuinkin myyty. Eniten suomalaiset matkaavat joulun alla Kanarian saarille ja Thaimaahan.

Jouluvalot palavat myös lomakohteiden hotelleissa. Tasokkaat hotellit tarjoavat valojen lisäksi jouluohjelmaa ja gaalaillallista.

-Harva lähtee joulua pakoon Suomesta. Pikemmin joulun vietto etelän lämmössä on vaihtoehto, loma pitkän syksyn jälkeen, kertoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila.

Matkatoimistoista esimerkiksi Finnmatkat myi Mattilan mukaan kaukomatkansa loppuun jo viime talvena.

Tjäreborgin viestintäpäällikkö Arja Pucilowski kertoo, että he myivät viimeiset joulumatkat marraskuussa. Jäljellä on räätälöityjä paketteja, joihin kuuluu reittilento ja hotellivaraus vaikkapa Lontoossa, Pariisissa tai Prahassa.

Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi kertoo, että kaukomatkojen suosio on kasvanut. Thaimaahan matkaa hänen arvionsa mukaan viidesosa pakettimatkan hankkineista ja Kanariansaarille noin puolet.

Jouluna matkustaminen on suosittua, joten hinnat ovat koholla. Mutta kertooko matkatoimistojen tarjonta siitä, mihin suomalaiset haluavat matkustaa?

-On vaikea sanoa, mikä on suosituin joulukohde. Kaikki joulunajan pakettimatkat myydään, Meretniemi sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.