Mainos

Joulun levymarkkinat tyttöbändien juhlaa

Äänitallenteiden joulumarkkinat ovat tänä vuonna tyttöbändien juhlaa. Kotimainen Gimmel jyrää kirkkaimpana joulutähtenä, mutta vankkaan myyntiin ovat yltäneet myös espanjalaistrio Las Ketchup (kuvassa) ja venäläinen T.A.T.U.

Vanhemmista musiikkidiggareista moni saa jouluaattona tutustua taas Kerran Elvis Presleyn suurimpiin hitteihin, kun joulupukin kontista löytyy Elviksen 30 Number One Hits. Joulun varsinainen myyntitykki on maailmalta vuokratulla Popstars-formaatilla koottu ja tv-sarjalla julkisuuteen lanseerattu kotimainen tyttötrio Gimmel. Maistiaisiksi lohkaistun singlen Etsit muijaa seuraavaa huikea menestys loi myyntiodotukset, jotka albumi Lentoon on lunastanut paremmin kuin hyvin.

Albumin kahdestatoista kappaleesta kymmenen on tuottanut ja säveltänyt vanha kevyen musiikin kehäkettu Risto Asikainen. Pariin sävellykseen hän sai tekstitysapua Sipi Castrénilta. Gimmelin debyytin myyntiluku pyörii tällä hetkellä huikean 100 000:n kieppeillä. Tuottaja-säveltäjä ei ole mahtimenestyksestä kovinkaan yllättynyt. -Kun single meni niin hyvin, tiesimme, että albumi myy ainakin tuplaplatinaa - siis vähintään 60 000 kappaletta. Nythän se on myynyt vieläkin enemmän. Eihän sitä tiedä, vaikka myyntimäärä vielä kiipeäisi 150 000:n kieppeille, aprikoi Asikainen, jolle platina- ja kultalevyjä on vuosien mittaan kertynyt muun muassa Nylon Beatin säveltäjä-tuottajana kasapäin.

Risto "kultasormi" Asikainen näkee Gimmelin menestyksen todistavan, että Suomessa riittää tilaa hyvälle popmusiikille. -Useampien poppisbändien tuominen markkinoille olisi hyvä keino kasvattaa kotimaisen musiikin myyntiosuutta. Nyt jotain Shakiraa ja vastaavia ulkomaisia artisteja myydään Suomessa mielestäni tarpeettoman paljon, Asikainen luonnehtii.

Elvis kiinnostaa, The Rolling Stones ei

Gimmelin tavoin on tuplaplatinaan yltänyt myös espanjalainen tyttöbändi Las Ketchup ja platinaan on matkalla myös Venäjän kaksikko T.A.T.U. Tyttöbändiosastosta Tiktak-paketti Jotain muuta - jotain uutta on pyörinyt sekin lähellä listan kärkikymmenikköä. Mutta platinaa myi joulun alla myös lasten mielikuvituksessa elävä vanha kunnon satuorkesteri Smurffit.

Äänitallenteiden joulumarkkinat ovat siis - paitsi tyttöbändien jaloa juhlaa - leimallisesti myös kaikkein nuorimmille musiikinkuluttajille suunnattujen äänitteiden juhlaa. Poikkeuksiakin löytyy, kuten Elvis Presleyn kokoelma Elvis 30 Number One Hits. Elvis on moukaroinut listakärjessä tai sen liepeillä jo yli kymmenen viikkoa, kun esimerkiksi The Rolling Stonesin kokoelma Forty Licks ei näytä kiinnostavan suomalaisia lainkaan. Nuoremman väen sankareista Suomen joulumarkkinoilla juhlii ainakin Robbie Williams.

Kotimaisista Apulanta näyttää kiinnostavan edelleen, Kwan vakiinnuttaa joulumyynnillään asemansa suomirockin huipulla ja hevihirvitys Lordin esikoislevy Get Heavy lukeutuu myös jouluhitteihin. Ei aivan naperoille suunnatuista kotimaisista albumeista ylitti joulun alla 30 000 myydyn kappaleen platinarajan myös kahden koltiaisen muodostama Disco-yhtye. Jo 27 viikkoa listalla juhlineen levyn Musta sydän on tuottanut - yllätys, yllätys - Risto Asikainen.

- Discon menestyksestä olen erittäin tyytyväinen. Luulen, että Musta sydän myy vielä ensi vuonnakin paljon, Asikainen olettaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.