Mainos

Joulun kääntöpuoli: Moni lapsi pelkää juhlapyhiä

Joulu on suurimmalle osalle lapsista vuoden odotettu kohokohta, mutta ei kaikille. Moni lapsi kokee joulun pelottavana ja turvattomana, Ensi- ja turvakotien liitto muistuttaa.

Turvakodeissa joulua viettää vuosittain noin 100 lasta.

Usein perheen yhteistä joulua pidetään niin tärkeänä, että kotona sinnitellään väkivallasta tai sen uhasta huolimatta. Väkivalta perheessä vaikuttaa kuitenkin aina myös lasten elämään, vaikka he eivät itse olisi suoraan väkivallan kohteena.

Turvakodit päivystävät myös jouluna

Ensikoteihin hakeutumisesta ja muista Ensi- ja turvakotien liiton lastensuojelupalveluista saa tietoa soittamalla joko liittoon (09 4542 440) tai ottamalla yhteyttä paikalliseen yhdistykseen.

Ensi- ja turvakotien liiton yhdistyksien yhteystiedot löytyvät osoitteesta ensijaturvakotienliitto.fi.

Nettiturvakoti osoitteessa turvakoti.net auttaa väkivallan kaikkia osapuolia verkossa tarjoamalla lisätietoa sekä keskustelumahdollisuuden ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten turvakodeista suurin osa päivystää ympäri vuorokauden ja auttaa perheväkivaltaa kokeneita myös joulupyhinä.

Turvakodeista korostetaan, että turvaan kannattaa hakeutua jo ennen kuin tilanne muuttuu väkivaltaiseksi. Turvakotiin voi tulla mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Ensi- ja turvakotien liitto on lähes seitsemän vuosikymmenen ajan toiminut lasten ja perheiden hyväksi valtakunnallisena kansalais- ja lastensuojelujärjestönä.

Joka vuosi liiton kokonaisvaltainen apu tavoittaa yli 4 000 lasta perheineen. Jäsenyhdistykset ylläpitävät 10 ensikotia, 6 päihdeongelmien hoitoon erikoistunutta ensikotia ja 12 turvakotia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.