Joulun ennuste: Paukkupakkasista jopa nollaan

Pakkanen kiristyy vielä koviin lukemiin lähipäivinä suuressa osassa maata. Ennusteen mukaan sää lauhtuu kuitenkin jouluna äkisti.

Pohjoisessa ja maan keskivaiheilla lämpötilat ovat loppuviikolla -20…-30 asteessa, etelässäkin voidaan viikonloppuna käydä -25 asteen lukemissa. Tänä aamuna Sallan Naruskassa mitattiin jo -30,5 astetta.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää kuitenkin lauhtuu jouluna.

– Korkeapaine väistyy Suomen yltä jouluaaton aikana ja tilalle virtaa lounaasta lauhaa ilmaa. Aattoaamu näyttää vielä kylmältä, mutta sää voi lauhtua vuorokauden aikana jopa parikymmentä astetta, toteaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Lauhtumisen jälkeen lounaassa voidaan käydä joulupäivänä jo nollan tienoilla. Etelässä ja maan keskiosassa lämpötilat ovat -5…-10 asteessa, pohjoisessa -5…-15 asteessa. Jouluaatto on vielä todennäköisesti poutainen, mutta sen jälkeen on jälleen odotettavissa lumisateita.

Epävarmuutta joulun ennusteeseen tuo joulua edeltävä pitkä korkeapainejakso.

– Joskus käy niin, että korkeapaine jää Suomen päälle pitkäksi aikaa. Tämä tietäisi kireän pakkasen jatkumista, mutta tällä hetkellä näyttää, että sää olisi lauhtumassa ensi viikon alussa, sanoo Miina Manninen.

MTV3:n sääsivustolla ovat muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja tiesäätiedot.

Katso joulun ennuste ja huomiselle ulottuvat alueelliset ennusteet.

Lue myös:

    Uusimmat