Mainos

Joulun avajaiset vetivät kansaa

Joulukadun avajaisia on vietetty iltapäivällä monissa kaupungeissa. Helsingissä Aleksanterinkadun joulukadun avaaminen keräsi yleisöä 15 000 henkeä. Tampereen keskustan jouluparaatissa nähtiin Joulupukki ja -muori. Vaasassa joulunavaus keskittyi kauppatorille.

Helsingissä on vietty tänään joulukadun avajaisia. Joulupukin ja kaupunginjohtaja Jussi Pajusen lisäksi seremonioissa esiintyivät muun muassa pikkuenkelit, tonttukuoro ja ratsupoliisin uljaat ratsukot. Tapahtuma keräsi yleisöä poliisin arvion mukaan 15 000 henkeä.

Helsingin joulukadun avannut kaupunginjohtaja Pajunen saapui Joulupukin kanssa Senaatintorille vuosimallia 1955 olevalla raitiovaunulla. Kulkue lähti sen jälkeen liikkeelle ja kiersi Aleksanterinkadulta Mannerheimintielle palaten Pohjoisesplanadin kautta takaisin Senaatintorille. Omaa joulutunnelmaansa antoi toisaalla keskustassa Kampin alatorille pystytetty 23 metriä korkea joulukuusi.

Vastaavia joulun avajaisia järjestettiin myös muun muassa Tampereella ja Vaasassa. Tampereen keskustan jouluparaatissa nähtiin tonttujen lisäksi Joulupukki ja -muori sekä muuta jouluväkeä.

Vaasan joulunavaus keskittyi kauppatorille, jossa vanhan ajan tyyliin pukeutuneet kauppiaat myivät käsitöitä ja elintarvikkeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.