Mainos

Joulumyrsky Britanniaan, New Yorkissa +20 astetta vaihtuu pakkasiin

Joulua vietetään myrskyisissä tuulissa osassa Isoa-Britanniaa, Skandinaviaa ja Länsi-Eurooppaa. Yhdysvalloissa sään vaihtelut ovat rajuja.

Tuulet ovat jo voimistuneet Isossa-Britanniassa. Jouluaaton aikana voimakas matalapaine kulkee Brittein saarten pohjoispuolelta. Tuulet voimistuvat Skotlannissa pahimmillaan hirmumyrskylukemiin saakka, myös etelämpänä voi olla tuhoa aiheuttavia myrskypuuskia.

– Runsaat sateet saattavat aiheuttaa saaren etelä- ja keskiosissa paikallisia joulutulvia. Haihtuminen on tähän vuodenaikaan hidasta, joten tulvia syntyy helpommin kuin kesäkautena. Samainen myrsky tuo vaarallisen voimakkaita tuulia myös Ranskan rannikkoalueille, Espanjaan ja Portugaliin, missä aallot voivat olla 15 metriä korkeita. Myös Tanskassa ja Etelä-Norjassa tuulet yltyvät, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Loppuviikolla Isoon-Britanniaan odotetaan uutta myrskyä.

Yhdysvaltojen pohjois- ja itäosissa sää vaihtelee voimakkaasti. Viikonloppuna oli vesi- ja lumisateita, tulvia, jäämyrskyjä sekä paikoin poikkeuksellisen lämmintä. Itärannikolla mitattiin joulukuun lämpöennätyksiä, esimerkiksi New Yorkissa lähes 22 astetta.

– Itärannikon lämpöaallon aiheutti matalapaine, joka toi voimakkaan tuulen mukana lämmintä ilmaa Karibialta ja Floridasta asti. Nyt perästä tulee kylmä ilmamassa, joka tipauttaa lämpötilat New Yorkissa parissa vuorokaudessa jopa 30 asteella eli kesäisistä lukemista talviseen pakkassäähän, toteaa Markus Mäntykannas.

Yhdysvalloissa valkoinen joulu on tulossa lähinnä pohjoisiin osavaltioihin.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.