Mainos

Joululiikenne jakautuu usealle päivälle

Joulun meno- ja paluuliikenne jakautuvat tänä vuonna usealle päivälle. Jonoja saattaa kuitenkin syntyä maanteille vilkkaimpina tunteina.

Suuri osa joulun menoliikenteestä ajoittuu jo joulua edeltävään viikonvaihteeseen. Tielaitos arvioi autoliikenteen olevan vilkkainta lauantaina ja sunnuntaina kello 10-13. Myös perjantaina ja maanantaina kello 13-18 liikkeellä on luultavasti paljon autoja. Aattoaamuna liikenne on edelleen vilkasta, mutta hiljentymään päin.

Tielaitos odottaa jonojen syntyvän lähinnä Lahden tielle ja valtatie 7:lle Porvoon ja Kouvolan välille. Liikenne voi ruuhkautua jonkin verran myös valtatie 3:lla Tampereen eteläpuolella.

Matkanteon sujumista maanteillä saattaa hankaloittaa pimeys, liukkaus ja huono sää. Tielaitos tiedottaa keleistä ja liikenteestä radiossa, palvelupuhelimessa, internetissä ja teksti-tv:ssä. Myös ilmatieteen laitoksen sääpalvelusta saa puhelimitse säätietoja ympärivuorokautisesti kaikkina joulun pyhinä.

Junaliikenteessä vilkkaimmat matkustuspäivät ovat joulua edeltävä perjantai ja lauantai. Molempina päivinä pohjoisen yöjunissa makuupaikkoja on jäljellä enää hajapaikkoina. Sunnuntain ja maanantain juniin paikkoja on vielä jäljellä enemmän. VR on varautunut joulun suuriin matkustajamääriin ajamalla joulun ja loppiaisen välillä yhteensä 50 lisäjunaa.

Linja-autoliikenteessä perinteisiä joululiikenteen suosikkisuuntia ovat Kuopio ja Pori. Bussien paikkalippuja on varattu Helsingistä eniten perjantain iltalähdöille, lauantaille ja maanantain aamulähdöille. Helsingistä lähtee perjantain ja maanantain välillä 720 linja-auton pikavuoroa, jotka kuljettavat yhteensä noin 30000-35000 matkustajaa. Koko maassa kulkee perjantaina noin 900 pikavuoroa. Kaikkien luvataan mahtuvan kyytiin, sillä lisäautoja otetaan vuoroille tarpeen mukaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.