Mainos

Joululiikenne jakaantuu usealle päivälle

Joululiikenteeseen ei ole poliisin mukaan odotettavissa suuria ruuhkia, sillä joulun menoliikenne ajoittuu tänä vuonna useammalle päivälle. Osa joulunviettäjistä aloittaa matkanteon jo aattoa edeltävänä viikonloppuna. Tapaninpäivän paluuliikenne saattaa kuitenkin ruuhkauttaa jonkin verran Etelä-Suomen pääteitä.

Poliisi valvoo liikennettä joulunaikaan niin pääteillä kuin taajamissakin. Poliisi muistuttaa, että rauhallinen ja ennakoiva ajoasenne, kelinmukainen ajo-nopeus ja riittävä etäisyys edellä ajaviin ovat valtteja liikenteessä.

Alkutalven liukkaiden kelien aikana on sattunut useita vakavia onnettomuuksia, jotka ovat johtuneet ajoneuvon hallinnan menettämisestä ohitustianteessa. Pysähtymismatka jäisellä ja lumisella tiellä on 80 kilometrin tuntinopeudella lähes 100 metriä pidempi kuin kuivalla asfaltilla. Jonossa ja ruuhkassa ajettaessa on hyvä tiedostaa, että ohitukset eivät juurikaan nopeuta perille pääsyä ja että ajaminen liian lähellä edellä ajavaa lisää peräänajotilanteita.

Huonolla kelillä matkantekoon kannattaa varata reilusti aikaa. Tiepalvelumiehet auttavat totuttuun tapaan autoilijoita. Heidät voi hälyttää paikalle numeroista: Autoliitto 0200 8080 ja Suomen tiepalvelu 0600 00200.

Hyvää mieltä ja malttia myös taajamaliikenteessä

Poliisi muistuttaa, että kauppareissulle kannattaa varata reilusti aikaa. Taajamissa on viikonloppuna sekä maanantaina ja tiistaina paljon asiointiliikennettä. Jouluaattona iltapäivällä hautausmaiden ympäristössä liikenne ruuhkautuu pahoin.

Poliisi haluaa muistuttaa joulun juhlijoita myös siitä, että alkoholi ja liikenne eivät kuulu yhteen. Ajokunnostaan epävarman kuljettajan kannattaa siirtää ajoon lähtöä tai hankkia matkakumppaniksi varmasti selvä kuljettaja.

Lisää tietoa liikenneturvallisuudesta sekä paikallispoliisin yhteystiedot poliisin Internet-sivuilta osoitteesta www.poliisi.fi.


Liikennesäätietoja:


(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.