Mainos

Joululahjoihin kulutetaan viime vuotta enemmän

Suomalaiset aikovat käyttää joululahjoihin ja muihin jouluvalmisteluihin viime vuotta enemmän rahaa. Asia selviää Suomalaisen Työn Liiton teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimukseen vastanneet aikovat kuluttaa tänä vuonna jouluun keskimäärin 440 euroa, mikä on yli 60 euroa enemmän kuin viime vuonna.

- Joulukaupasta tulee tänä vuonna selvästi viimevuotista vilkkaampi, mikä on vain hyvä merkki työllisyyden kannalta, sanoo liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari.

Todellinen jouluun käytetty rahamäärä lienee kaikkinensa suurempi kuin ihmiset ovat arvioineet. Joulunajan monet riennot paisuttavat kokonaisuutta.

- Tässä vaiheessa vuotta on varmaan vielä vaikea arvioida, mitä kaikkea jouluun liittyvää tullaan hankkimaan. Ajatellaan vaikka firman pikkujouluja. Jossain vaiheessa piikki menee kiinni, ja sen jälkeen illanviettoon menevä kulutus laitetaan omasta lompakosta. Tätä tuskin tässä vaiheessa kukaan pystyy ennakoimaan, Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Sami Tuurna arvelee.

Selittyykö kasvava joulubudjetti mahdollisesti uusimmilla kodinteknologiahiteillä?

Elektroniikkaliike Gigantti ennustaa joulun myydyimmiksi koviksi paketeiksi 3D-televisioita, kapselikahvinkeittimiä ja liikkeentunnistukselle perustuvat videopelit. Myös älypuhelimet ovat kovassa huudossa.

Lahjan valinnassa laatu on vastaajille hintaa tärkeämpi. Lisäksi lahjan sopivuus saajalle on tärkeää.

Kaikkia lahjoja ei kuitenkaan aiota ostaa. Omin käsin lahjoja aikoo tehdä 37 prosenttia vastaajista.

Taloustutkimus haastatteli Suomalainen Joulu 2010 -tutkimukseen 1153 suomalaista, jotka olivat iältään 15-79-vuotiaita. Haastattelut tehtiin lokakuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.