JOULUKUUSIPULLA

Toimittaja Kaarina Roininen

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl hienonnettua kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita

Voiteluun:


munaa

Pinnalle:


raesokeria
punaisia ja vihreitä cocktailkirsikoita
hopeakuulia

1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon, jos käytät kuivahiivaa lisää se pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Lisää taikinanesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
3. Lisää jauhoja koko ajan alustaen, älä kuitenkaan koko jauhomäärää kerralla.
4. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
5. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
6. Leivo kuuselle jalka kahdesta pitkänomaisesta taikinapalasta ja aseta se leivinpaperille pellin päälle kaarevasti.
7. Jaa lopputaikina 24 osaan ja leivo paloista pieniä pyöreitä pullia (jätä yksi pulla latvatähteä varten).
8. Tee pullista ensin kuuselle ääriviivat ja täytä sitten keskusta pullilla, jätä kuitenkin kohoamistilaa.
9. Kauli latvatähteä varten yksi pulla matalaksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla tähtikuvio ja pane tähti kuusen latvaan koristeeksi.
10. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
11. Voitele joulukuusipulla munalla ja ripottele päälle raesokeria.
12. Paina jokaisen pullan kekselle syvennys ja pane halkaistu cocktailkirsikka syvennykseen. Ripottele latvatähdelle hopeakuulia.
13. Paista pullaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat