Mainos

Jouluksi toivotaan hittilintuja ja pientä luksusta

Joulukaupan kuhinassa saa nopeasti käsityksen siitä, millaisia toiveita Korvatunturin kirjeisiin on tänä vuonna rustattu. Perheen pienimmät luottavat vanhoihin suosikkeihin mutta tietävät myös päivän trendit.

– Kyllä se Autot-elokuvan Salama McQueen taitaa olla edelleen suosikki, vaikka se oli jo viime vuonnakin, kertoo jouluvalmistelut hyvissä ajoin aloittanut Anu Nikula poikansa toiveista.

– Barbien talo, sanoo puolestaan juuri joulupukin nähnyt Anniina Nurro.

Anna Kolsterin kolme poikaa ovat toiveissaan ajan hermolla.

– Angry Birds -tavarat ja urheiluvälineet ovat sellaisia suosittuja toiveita - ja legot.

Legot toistuvat myös monen muun lahjatoiveissa. Mobiilipelistä suunnattomaksi tuotekirjoksi levinneet Angry Birds -linnut taas ovat yksi tämän joulun vetonauloista.

– Angry Birds -tuotteet ovat iso juttu, koska niitä löytyy kaikilta osastoilta kosmetiikasta leluihin, kertoo Stockmannin myyntipäällikkö Christel Björkman.

Pientä erityistä taantuman keskellä

Björkmanin mukaan taantumassa joulua tehdään pienillä asioilla. Lahjoista ei haluta luopua ja arkeen haetaan edullisempaa luksusta koristeilla ja herkuilla.

– Kaupanteko keskittyy ehkä eri tyyppisiin asioihin kuin ennen. Halutaan jotain sellaista luksusta siihen arkeen ja hankitaan enemmän niitä pienempiä asioita.

Elektroniikkaosastoilla kysytyimpiä ovat odotetusti uusimmat älypuhelinmallit. Myös tabletit ja tietokoneet tekevät kauppansa.

– Tietokoneista menee kaupaksi jopa aiempaa kalliimmat mallit. Ehkä niitä kaikkein suurimpia televisioita ei tällä hetkellä osteta lahjaksi, arvioi myymäläpäällikkö Marko Sandelin Aleksin Expert-kodinkonemyymälässä.

Talouden notkosta huolimatta tänäkin jouluna hyllyt ostetaan tyhjiksi hittituotteista

– Tabletit ja tietokoneissa uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä kiinnostavat, ja tietenkin iPhone ja Nokian uusi Lumia, Sandelin listaa.

Christel Björkman muistuttaa myös edullisemmasta joulun suosikkituotteesta. - Jos tuntuu, että on arjessa kurjaa niin lukeminen on myös hyvä tapa hankkia edullisia elämyksiä.

Joulukauppa onkin tärkeää juuri pienelle luksukselle: sekä kirja- ja korukauppa yli kaksinkertaistuvat joulusesonkina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.