Mainos

Joulukortit on postitettava tänään – naiset kantavat perheen korttivastuun

Tänään on viimeinen päivä postittaa joulukortit edullisemmalla 55 sentin postimerkillä.

Myöhemminkin ehtii, jos on valmis pulittamaan enemmän: ykkösluokan kortit voi panna postiin vielä ensi tiistaina.

Kotimaahan lähetettävien joulupakettien viimeinen postituspäivä on ylihuomenna perjantaina.

Jouluna heräävät myös passiiviset kortittelijat

Suomalaiset lähettävät tänä jouluna kaikkiaan noin 50 miljoonaa joulukorttia. Suuri osa niistä lähetetään ystäville ja sukulaisille kotimaahan. Ulkomaille matkaa noin viisi miljoonaa joulutervehdystä.

Suurimman vastuun perheen joulutervehdysten lähettämisestä kantavat keski-ikäiset naiset.

– Myös nuoret ja miehet lähettävät jonkin verran kortteja, mutta vähän vähemmän kuin muut. Toisaalta jouluna lähettävät kortteja hekin, jotka lähettävät postia muuten harvemmin, Postin tuotepäällikkö Mari Jäntti kertoo.

Sähkökortti tulee

Yhä useampi suomalainen lähettää joulutervehdyksensä kännykällä tekstiviestinä tai sähköisesti netissä.

Posti on vastannut haasteeseen kehittämällä omat netti- ja kännykkäpalvelunsa. Niiden kautta voi lähettää kortin, joka jaetaan muiden korttien tapaan postin mukana vastaanottajan osoitteeseen.

Jäntti kertoo, että pari vuotta vanha palvelu on otettu hyvin vastaan. Postin sähkökortit kulkevat nekin erityisesti jouluna.

Punaisen kuoren idea

Halvemmat kotimaahan lähtevät joulutervehdykset kannattaa postittaa punaisessa postituskuoressa, joka on jaettu jokaiseen kotitalouteen. Se helpottaa Jäntin mukaan paitsi omaa korttien hallintaa myös postin korttiruuhkaa.

– Kirjelaatikoissa on joulukorttien ohessa paljon myös ihan normaalia ykkösluokan postia. Punaiseen kuoreen pannut joulukortit saamme postissa helpoiten lajitelluksi erikseen. Se myös nopeuttaa postin työskentelyä joulun alla.

Keltainen vai sininen?

Joulukorttien postittajille ovat tuoneet tänä vuonna päänvaivaa Postin uudet laatikot. Keltaisten laatikoiden rinnalle ovat ilmestyneet alkutalven aikana siniset laatikot.

Jos omalta paikkakunnalla on myös sinisiä laatikoita, joulukortit tulee tiputtaa niihin. Keltaiseenkin laatikkoon eksyneet joulutervehdykset menevät Jäntin mukaan varmasti perille. Vastaisuudessa ykkösluokan posti on pantava siniseen ja kakkosluokan keltaiseen laatikkoon.

Postit palvelevat joulun alla tehostetusti

Postin omat myymälät palvelevat jouluruuhkan helpottamiseksi tällä viikolla joka päivä. Kauppojen ja muiden liikeyritysten yhteydessä sijaitsevat Postin myyntipisteet ovat auki omien aukioloaikojensa mukaan. Napapiirillä sijaitseva Joulupukin pääposti on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.