Mainos

Joulukauppa yltänee tavoitteisiin

Tämänvuotinen joulukauppa on yltämässä lähelle sille ennustettua kasvua. Kotimainen vähittäiskauppa on sujunut muutenkin hyvin, sillä tälle vuodelle ja ensi vuodelle tehdyt ennusteet näyttävät jäävän liian mataliksi.

Lahjakasseja on kiikutettu tänä jouluna varsin ripeään tahtiin kotikuusten alle. Vaikka joulukaupan tarkat kasvulukemat selviävät vasta myöhemmin, jo nyt voi sanoa, että kauppa on käynyt vilkkaasti. Kaupan keskusliitto ennusti marraskuussa joulukaupan kasvavan tänä vuonna neljästä viiteen prosenttia.

- Se nähdään helmikuussa sitten, että ylletäänkö sinne asti, mutta kyllä meillä on mahdollisuuksia päästä hyvin lähelle sitä, Kaupan keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires arvioi.

Uutinen olisi mukava, sillä viime vuonna ennusteet pettivät pahasti.

Viimeisille ja parhaille kauppapäiville osuneet lumimyräkät saattavat kuitenkin vielä hillitä joulukaupan kasvua. Toisaalta tuiskut elvyttävät talven urheiluvälineiden myyntiä.

Joka tapauksessa tämän joulun hittituotteita ovat olleet odotetusti erilaiset digituotteet, digikamerat, -boxit ja dvd-laitteet. Kamerapuhelimet puolestaan ovat jo loppuneet välittäjäportaalta. Myös lelujen ja korujen kauppa on piristynyt selvästi monen vuoden tauon jälkeen.

Mukavinta kuultavaa kuitenkin on, että syksyllä tehdyt vähittäiskaupan koko vuoden kasvuennusteet ovat jäämässä pieniksi.

- Kyllä näyttäisi tällä hetkellä olevan alakanttiin, että pikemminkin saattaa ylittyä kun alittua, Wires arvioi.

Ensi vuodelle tehty 1,5 prosentin vähittäiskaupan kasvuennuste näyttääkin nykyvalossa liian pieneltä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja