Mainos

Joulukauppa vilkasta

Suomen Yrittäjien tekemän kyselyn mukaan joulukauppa näyttää olleen tänä vuonna jonkin verran viimevuotista vilkkaampaa.

Joulukoristeita

Lähes puolet kauppiaista arvioi joulun ajan myynnin olleen tänä vuonna vilkkaampaa kuin vuosi sitten. Saman verran eli 40 prosenttia kauppiaista katsoi myynnin pysyneen ennallaan ja vain joka viides kauppias kertoi myynnin jääneen edellisvuotta hiljaisemmaksi.

Suomen Yrittäjien tekemän kyselyn mukaan niin erikoistavara- kuin päivittäistavarakauppiaat sanovat myynnin kasvaneen. Kauppiaiden tuntuman perusteella joulumyynti kasvoi tänä vuonna vähintään viime vuoden vauhtia ja nousee siten yli 700 miljoonan euron.

Vajaa kolmannes joulukaupasta kertyy päivittäistavaroiden myynnistä. Erikoistavarakaupan puolella kulta- ja kellotuotteiden myynti sujui hyvin, samoin joulun alla piristyivät urheiluvälinekauppa ja kodintekniikan myynti. Sitä vastoin kenkien, fototuotteiden ja kirjojen myynti ei kauppiaiden mukaan kasvanut oleellisesti viime vuodesta.

Yrittäjien kyselyyn vastasi jouluaattona noin 300 kaupanalan yrittäjää eri puolilta Suomea. Suomen Yrittäjien jäsenistöön kuuluu noin 20 000 kaupan alan yritystä ja kauppiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.