Mainos

Joulukauppa saa vielä odottaa

Kuva: Lehtikuva

Kaupoissa kierrellessä tuntuu, että joulutuotteet asetellaan hyllyihin joka vuosi aikaisemmin ja aikaisemmin. Kaupan liiton mukaan kysymys on kuitenkin vain tunteesta. Vaikka mitään ohjeistusta asiasta ei olekaan, alkaa joulumarkkinointi yleensä vasta loka-marraskuun vaihteessa.

- Ajoituksesta ei ole olemassa kirjallista eikä kirjoittamatonta sopimusta. Yleensä joulukauppa alkaa Pyhäinmiesten päivästä, mutta on tietysti ihan kaupasta kiinni, milloin aloitetaan, Kaupan liiton asiamies Matti Räisänen toteaa.

Isänpäivällä on myös merkitystä joulukaupan ajoitukseen, sillä se on yksi vuoden suurista kauppapäivistä, eikä sitä haluta sotkea joulumarkkinointiin.

- Ennen isänpäivää kauppa käy vilkkaasti, koska äidit lähtevät kauppoihin ja ostavat siinä samassa yleensä itsellensäkin jotain, Räisänen selittää isänpäivän hyviä myyntilukuja.

Isänpäivän jälkeen markkinoinnissa siirrytään täysin jouluaikaan. Myynti seuraa pienellä viipeellä perässä. Räisäsen mukaan kauppa käy yleensä parhaiten joulukuun alussa - ihan käytännön syistä. Silloin nimittäin maksetaan veronpalautukset.

Tänä vuonna veronpalautukset räpsähtävät tilille perjantaina 4. joulukuuta.

- Sen jälkeen alkaa kunnon rytinä, Räisänen maalailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.