Mainos

Joulukauppa kiihkeimmillään – nämä kirjat viedään käsistä

Suomi saa ja antaa tänäkin jouluna lahjaksi tuttua ja turvallista kotimaista kirjallisuutta.

Suomen Kirjakauppaliiton hallituksen puheenjohtaja Mikko Parviainen kertoo, että myyntilistojen kärjessä keikkuvat jokavuotiseen tapaan kaikkien tuntemat nimet.

– Kaupaksi menee Remestä, Oksasta, Kunnasta, Kyröä ja Mäkeä. Nämä ovat ne samat vuodesta toiseen, eivätkä ne muutu miksikään, Parviainen naurahtaa.

Suomalaiset ovat Parviaisen mukaan turvallisuushakuista lukijakuntaa. Vanhoihin suosikkeihin luotetaan vuoden ympäri, välillä vähän liiaksikin.

– Pitäisi kai olla tyytyväinen, että ennustettavuus tekee kaupankäynnistä helppoa. Toivoisin silti, että ihmiset tutustuisivat rohkeammin uusiin tekijöihin. Lahjan antajan näkökulmasta on tietenkin helpompi ostaa sellainen perusvarma kirja kuin lähteä kokeilemaan jotain uutta.

Käännöskirjallisuudessa tarjonta on Parviaisen mukaan leveämpää, mikä takia luetuimpien listoille saattaa ajoittain nousta yllättäviä nimiä.

Tällä hetkellä myydyimpien lista ei tosin ihmetä. Menestyjiin lukeutuvat kovan luokan tekijät kuten J.K. Rowling ja J.R.R. Tolkien sekä dekkaristit kuten Lars Kepler, Jo Nesbo ja Patricia Cornwell.

– Etenkin dekkarit ovat sen takia suosittua joululukemista, että niiden kanssa aika menee sohvalla konvehtirasian vierellä mukavasti ja helposti, Parviainen arvelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.