Joulukalenteriverhot kangaskalvoväreillä

Kangaskalvoväreillä koristelet kankaiset tuotteet persoonallisin irrotettavin tai pesunkestävin kuvioin. Kuvio tehdään ensin kalvolle ja sen jälkeen se kiinnitetään kankaaseen joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Kangaskalvovärit soveltuvat puuvillakankaille ja kankaille joissa on enintään 20 % keinokuituja.

Kuvion valmistaminen:

1. Laita mallipiirros piirrä ja siirrä-kalvon alle ja jäljennä kuvion ääriviivat mustalla rajausvärillä suoraan pullon pipettikärjellä, tarkista että ääriviiva on yhtenäinen. Anna ääriviivan kuivua 2-3 tuntia.

2. Väritä kuvio kangaskalvoväreillä jälleen suoraan pullon pipettikärjellä. Tee väripinnasta tasainen ja yhtenäinen, tarkista että väri ulottuu ääriviivarajaukseen asti.

3. Irrota kuvio varovasti kalvosta noin 6-12 tunnin kuluttua, kuivumisaika riippuu värin paksuudesta ja kuvion koosta.

Tästä voit tulostaa mallipiirrokset!

(pdf-tiedosto)

Kiinnitys:

Pesun kestävä kuvio

Pese kuvioitava kangas ennen kuvion siirtämistä. Aseta kuvio samoin päin kuin se oli kalvolla haluamaasi kohtaan kankaalle ja aseta kuvion päälle leivinpaperi. Silitä silitysrautaa liikuttamatta (puuvillan lämmöllä, ilman höyryä) kuvion jokaista kohtaa ensin noin 15 sekuntia. Kiinnitä pienet kuviot (alle 7 x 7cm) silittämällä kuviokohtaa silitysrautaa liikuttaen noin minuutin ajan.

Isompia kuvioita (yli 7 x 7cm, max. A4) tulee silittää noin kolme minuuttia liikutellen silitysrautaa kuvion alueella. Anna kuvion jäähtyä hyvin ennen kuin poistat leivinpaperin varovasti kuvion päältä. Tämän jälkeen kuvio kestää käsipesua (max. 40 C), pese tuote aina nurinpäin ja käytä mietoa pesuainetta. Pesun jälkeen kangasta silitettäessä kuvio on peitettävä leivinpaperilla, jottei se tarttuisi silitysraudan pohjaan tai kankaan muihin kohtiin.

Irrotettava kuvio

Jos haluat kankaan pinnasta irrotettavan kuvion, aseta kuvio samoin päin kuin se oli kalvolla haluamaasi kohtaan kankaalle ja aseta kuvion päälle leivinpaperi. Silitä kuviokohtaa puuvillan lämmöllä vain hetken (noin 1-2 sekuntia). Jos silitysaika on liian pitkä, kuvio kiinnittyy kankaan pintaa eikä sitä voida enää halutessa irrottaa. Irrotettava kuvio voidaan irrottaa ja kiinnittää hetken silittämisellä uudelleen useita kertoja. Kuvio ei tällä kiinnityksellä kestä pesua.

Työskenneltäessä syntyneet tahrat on pestävä vaatteista ja työtasosta välittömästi lämpimällä saippuavedellä.

  • Kangaskalvovärit ja mallit: Sinooperi Oy, p. 030 600 6000
  • Verhokangas ja verhojen ompelu: Eurokangas, Vantaa 09-270 69133
  • Kangas: Finlayson Riihi-kangas
  • Hannan vaatteet: Big Time, Helsinki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja