Mainos

Jouluapua-nettisivustolle nettiryntäys - toiveena piirustuspaperia ja dödöä

"Olemme perhe 230 ja haluaisimme kiittää kaikki jotka ovat auttaneet ja lupautuneet auttaa meitä. Tästä tulee sittenkin onnistunut Joulu!:-)"

"Perhe 171 Kiittää tuhannesti kaikki auttajia! On ollut itku herkässä viestejä lukiessa."

Facebookissa on levinnyt kulovalkein tavoin uudenlainen tapa auttaa. Jouluapua- niminen Facebook-sivusto on kerännyt jo lähes 50 000 tykkääjää. Tykkääjien määrä kaksinkertaistui, kun Helsingin Sanomat kirjoitti sivujen perustajasta, Tanskassa asuvasta suomalaisnaisesta Heidi Miettisestä jutun.

Jouluapua-sivustolla auttajat ja avuntarvitsijat kohtaavat ja vaihtavat tietoja. Yksi auttajista on juontaja Mari Sainio, joka auttaa kahta perhettä: yksinhuoltajaisää, jolla on kaksivuotias tytär ja yhtä nelihenkistä perhettä. Nelihenkisellä perheellä on työttömyyttä ja sairautta. Molemmat perheet tarvitsivat ensinnäkin ruoka-apua.

– Se voi olla todella pienistä asioista kiinni. Juuri tämä yksinhuoltajaisä esimerkiksi toivoi tyttärelleen puuvärejä ja piirustuspaperia ja itselleen dödöä, kertoo Mari Sainio ihmetellen MTV Uutisille.

Lapsiperheiden köyhyys kasvaa

Lapsiperheiden köyhyys Suomessa on kolminkertaistunut reilussa 10 vuodessa. Mutta auttamisenkin halu kasvaa. Viime aikojen uutiset perhetragedioista, väsyneistä äideistä ja kasvavasta työttömyydestä ovat synnyttäneet uusia tapoja auttaa ja osallistua. Nyt suomalaiset haluavat auttaa vähävaraisia suoraan, ilman välikäsiä.

– Heti, kun ylläpitäjä laittaa jonkun uuden perheen tiedot tuonne sivustolle, niin menee parikymmentä minuuttia ja siellä on viestejä, että mä vien sitä ja sitä ja mä vien sitä ja sitä, kertoo Sainio.

– Meillä meni yksi ilta mieheni kanssa kun me luettiin näitä sivuja ja tarinoita ja kyyneleet vaan valuivat silmistä. Muutama tunti kun oli niitä luettu, päätettiin, että nyt loppu tämä itku ja nyt toimitaan. Siitä se lähti. Huomenna vien ensimmäiset paketit ihan suoraan näille autettaville perheille. Se on konkreettista ja oikeesti näkee sen ihmisten ilon silmissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.