Mainos

Joulu toi rauhan maahan - myös turvakodeissa "poikkeavan rauhallista"

Joulun rauha säilyi tänä vuonna melko hyvin koko maassa.

Ajokeli oli suuressa osassa maata huono, mutta teillä ei sattunut vakavia onnettomuuksia.

Poliisin hälytystehtävien määrä pysyi kutakuinkin normaalin arjen tasolla. Helsingin poliisista kerrottiin, että tehtäviä oli huomattavasti viime joulua vähemmän.

Pääosin tehtävät olivat koko maassa kotikäyntejä, joissa rauhoiteltiin päihtyneitä. Tapaninpäivänä mies ampui seitsemän laukausta kotonaan Vihannissa Pohjois-Pohjanmaalla, mutta tästäkin selvittiin ilman haavoittumisia.

Palomiehet evakuoivat muutamia ihmisiä tulen tieltä, mutta kukaan ei loukkaantunut paloissa vakavasti. Vaaraa aiheuttivat muun muassa ulkotulet.

Turvakotien puhelimet eivät pirisseet

Rauhaisa joulu näkyi myös turvakodeissa eri puolilla maata. Kaikille apua tarvitseville löytyi tilaa, eivätkä neuvontapuhelimetkaan soineet kovin usein.

– On ollut aivan poikkeavan rauhallista. Yhtään uutta asiakasta ei ole tullut. Yllättävää on se, ettei neuvontapuhelinkaan ole soinut. Usein soitellaan kaiken varalta, onko tilaa ja voiko tulla, kertoi Oulun turvakodin päivystäjä tapaninpäivänä.

Turun turvakodin tilanteen kerrottiin olleen muiden joulujen kaltainen.

Lahdessa turvakotiin oli tullut muutamia puheluita, mutta tilanteet olivat selvinneet keskustelemalla. Osa soittajista oli kaivannut vain juttuseuraa, kun oli joutunut viettämään joulua yksin kotona, Lahdesta kerrottiin.

– Usein ihmiset pinnistelevät kotona joulun pyhät.

Tilanne tunnetaan myös Tampereella.

– Aika usein käy niin, että turvakotiin tullaan ennen pyhiä tai sinnitellään kotona lasten takia. Sitten pyhien jälkeen lähdetään hakemaan apua, kerrottiin Tampereen turvakodista.

Helsingin turvakotiin oli tapaninpäivään mennessä tullut muutamia uusia asiakkaita, mutta myös Helsingissä pyhien kerrottiin sujuneen hyvin rauhallisesti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.