Mainos

Joulu sujunut rauhallisesti

Joulun vietto on sujunut Suomessa pääosin rauhallisesti.

Joulun vietto on sujunut Suomessa poikkeuksellisen rauhallisesti. Poliisi, hälytyskeskukset ja palolaitokset ympäri maan ovat suorastaan ihmetelleet hiljaista menoa. -Pakkanen on paras poliisi, kommentoitiin itäisestä Suomesta.

Esimerkiksi Kuopion poliisin päivystyksestä kerrottiin, että useamman kunnan alueella poliisi sai hälytyksen kotikeikalle jouluna vain kuudesti. "Kähinöiksi" luokitellut perheriidat eivät viranomaisten mukaan aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Pääkaupunkiseudulla turvakodit olivat jo aattona täynnä. Helsingin sosiaalipäivystyksestä kerrottiin, että kyselyjä turvakotipaikoista tuli aattoiltana kuitenkin vain muutamia.

Myös poliisin putkassa on ollut väljää. Esimerkiksi Helsingissä säilöönotettuja on ollut vain puolet normaalipäivään verrattuna.

Joulupäivänä hiihtämässä ollut mies hukkui jäihin Helsingin Vuosaaren edustalla. Merivartiosto varoittaakin rannikon heikoista jäistä. Monin paikoin meren jää on muutaman sentin vahvuinen.

Useita tulipaloja eri puolilla maata


Muutamia tulipaloja on kuitenkin jouduttu sammuttamaan. Kirkkonummen Gesterbyssä kookas omakotitalo tuhoutui joulupäivän iltana tulipalossa kokonaan. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Kaksikerroksisen kerrostalon asukkaat jouduttiin evakuoimaan tulipalon vuoksi Keravalla jouluyönä. Vaalassa pieni asuinrakennus tuhoutui aattoiltana tulipalossa kokonaan, mutta talon asukas ei loukkaantunut. Oulussa kaksi ihmistä toimitettiin aattoiltana sairaalahoitoon hirsitalossa syttyneestä tulipalosta. Asukkaat loukkaantuivat palossa vain lievästi. Omakotitalo paloi Yli-Kiimingin Hiltukylässä jouluaattona, mutta palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Laitilassa yli parikymmentä ihmistä jäi kodittomiksi, kun kaupungin vuokrakerrostalo paloi myöhään jouluaaton vastaisena yönä. Asukkaille järjestettiin tilapäismajoitus läheiseen huoneistohotelliin ja pyhien jälkeen heille ryhdytään etsimään pysyvämpää asuntoa. Palosta aiheutui jopa miljoonan euron vahingot.

Hankasalmella Asemankylässä noin tuhat ihmistä jäi aattona ilman talousvettä, kun seudun runkovesiputki särkyi.

Aatonaattona Pyhäjärvellä sattuneessa rekan ja henkilöauton kolarissa menehtyi yksi ihminen. Kaiken kaikkiaan joululiikenne on ollut rauhallista.

Hurstin juhlissa tuhansia

Joulun tunnelmaan virittäydyttiin jälleen sadoissatuhansissa kodeissa jouluaattona puolelta päivin, kun Suomen Turku julisti perinteisen joulurauhan koko maahan.

Julistuksen luki Brinkkalan talon parvekkeelta Turun kaupungin kansliapäällikkö Paavo Heinonen. Radioitse joulurauhan julistuksen kuulivat myös monet ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa. Suosittu ulkoilmatapahtuma päättyi Maamme-lauluun ja soittokunnan esittämään Porilaisten marssiin.

Perinteitä vaalittiin myös Veikko Hurstin järjestämässä pääkaupungin kodittomien jouluaaton ruoka- ja hartausjuhlassa, joka tänäkin vuonna veti tuhansia vähävaraisia Töölön kisahalliin Helsingissä.

Paikalla pistäytyivät juhlaväkeä tervehtimässä myös presidentti Tarja Halonen ja hänen puolisonsa valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi, jotka kiittivät kukkien kera Hurstia hänen tekemästään työstä.

(Seitsemän uutiset 25.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.