Mainos

"Joukossa tiivistynyt tyhmyys" huolestuttaa poliisia Lappeenrannassa

Lappeenrannassa poliisi tutkii kolmea tulipaloa, jotka on sytytetty tahallaan Myllymäen kaupparakennusten läheisyydessä.

Ensimmäinen tulipalo sytytettiin huonekaluliikkeiden noutovaraston pihalla maanantai-iltana. Tiistain ja keskiviikon välillä samalla alueella sytytettiin kaksi samantyyppistä tulipaloa. Poliisi tutkii tekoja vahingontekoina.

Poliisin mukaan tutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että tulipaloihin voi liittyä alakouluikäisten poikien "joukossa tiivistynyt tyhmyys".

Poliisi kehottaa Myllymäen alueella asuvien alakouluikäisten poikien vanhempia tarkkailemaan tavallista tarkemmin jälkikasvunsa tekemisiä.

Poliisi muistuttaa, että tulella leikkimisen seuraukset saattavat tulla kalliiksi. Jos tahallaan sytytetty tulipalo on omiaan aiheuttamaan hengen tai terveyden vaaraa tai erittäin huomattavan taloudellisen vahingon vaaraa, niin tekoa tutkitaan tuhotyönä. Tällöin teosta voi seurata jopa neljä vuotta vankeutta.

Poliisi muistuttaa myös, että vahingonkorvausvastuu on myös alle 15 -vuotiailla. Lisäksi poliisi on huolissaan siitä, että pojat saattavat satuttaa itseään tulen kanssa sählätessään.

Poliisi pyytää vihjesoittoja tulipaloihin liittyen. Vihjeet voi soittaa arkisin klo 08 - 16 numeroon 071 8737000

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.